• Δημοφιλή στο Internet

    Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε απολαυστικό κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και μπέικον

    • NewsRoom

    Κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και μπέικον από τον Γιώργο Τσούλη


    Κοτόπουλο γεμιστό που θα σας λύσει τα χέρια και θα ξετρελάνει τους πάντες!

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ένα λαχταριστό κοτόπουλο, γεμιστό με μοτσαρέλα και μπέικον. Μία συνταγή που εγγυάται νοστιμιά και απόλαυση!

    Ο σεφ μας συμβουλεύει να τυλίξουμε καλά το μπέικον στο κοτόπουλο, για να μη φύγει η γέμιση.

    Υλικά

    4 παραφίλετα κοτόπουλου, ανοιγμένα στη μέση

    200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια

    8 φέτες μπέικον

    250 γρ. κέτσαπ

    100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

    100 γρ. χυμό μήλου

    1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

    60 γρ. καστανή ζάχαρη

    60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κέτσαπ, τη σάλτσα ντομάτας, τη μουστάρδα, το χυμό μήλου, τις ζάχαρες και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, αδειάζουμε το ⅓ της σε ένα μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.

    Έπειτα, τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μπολ με τα ⅔ της σάλτσας και το αφήνουμε εκεί για 40 λεπτά.

    Στη συνέχεια, γεμίζουμε το κάθε παραφίλετο με λίγο τυρί, τυλίγουμε με 2 φέτες μπέικον και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

    Κατόπιν, αλείφουμε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα που τα είχαμε βουτήξει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Στα 10 λεπτά, γυρνάμε τα παραφίλετα ανάποδα και τα αλείφουμε ξανά.

    Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα κοτόπουλα ζεστά με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο πλάι.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ