• Δημοφιλή στο Internet

    Μένουμε σπίτι και δοκιμάζουμε φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτα από τον Άκη

    • NewsRoom

    Φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο

    Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει μία διαφορετική φριτάτα, επιλέγοντας μπέικον και γλυκοπατάτα, που δημιουργούν έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

    Υλικά

    500 γρ. γλυκοπατάτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. βούτυρο
    10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
    1 σκ. σκόρδο
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. πιπέρι
    150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
    8 αβγά
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    80 γρ. γάλα
    80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

    Για το σερβίρισμα

    ρόκα
    ντοματίνια

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
    Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ