• Δημοφιλή στο Internet

    Σάλος! Η Wikipedia απορρίπτει ως «αναξιόπιστη πηγή» την Daily Mail

    wikipedia


    Οι συντάκτες της πασίγνωστης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας υιοθέτησαν, την Τετάρτη, την απαγόρευση να χρησιμοποιούν την βρετανική, καθημερινή εφημερίδα “Daily Mail” ως πηγή για τα άρθρα τους.

    Πιο συγκεκριμένα, «η Wikipedia απαγορεύει τη χρήση της Daily Mail, επειδή θεωρείται μη σίγουρη πηγή», αναφέρει το site Mashable, το οποίο ανακοίνωσε την απόφαση που πήραν οι συντάκτες της Wikipedia την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η λογική αυτής της απόφασης και τα κίνητρά της έχουν δημοσιευτεί στην Wikipedia.

    Το Mashable διευκρινίζει ότι η εγκυρότητα της Daily Mail, συντηρητική ταμπλόιντ εφημερίδα, αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων ήδη από το 2015. Αλλά η συζήτηση για την χρήση της εφημερίδας ως πηγή πληροφοριών ξεκίνησε πάλι τον Ιανουάριο του 2017, αφού ένας συντάκτης της Wikipedia ξεκίνησε καμπάνια εναντίον της Daily Mail.

    Για τον λόγο αυτό, οι συντάκτες της εγκυκλοπαίδειας παρακαλούνται να μην κάνουν πλέον χρήση της εφημερίδας ή του σάιτ ως πηγή.

    «Ούτε τα άρθρα που είναι εμφανώς στοχευμένα, όπως αυτά του Russia Today που στηρίζεται επίσημα από την ρωσική κυβέρνηση δεν απαγορεύτηκαν. Και οι εκδότες της Wikidepia τολμάνε να λένε ότι δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση;», γράφει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απέραντη θλίψη στη βασιλική οικογένεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Ρώπα: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της και η ακύρωση της θεατρικής της παράστασης

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Michael Jackson δολοφονήθηκε – Tι έδειξε η νεκροψία του «Βασιλιά» της ποπ



    ΣΧΟΛΙΑ