• Δημοφιλή στο Internet

    #Μένουμε_σπίτι και μαγειρεύουμε λαχταριστό γεμιστό ρολό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου

    • NewsRoom

    Γεμιστό ρολό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου από τον Γιώργο Τσούλη


    Οι μέρες είναι δύσκολες, γι’ αυτό και οι λαχταριστές συνταγές επιβάλλονται και αποτελούν παρηγοριά

    Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει λαχταριστό και μυρωδάτο γεμιστό ρολό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, μία ιδανική πρόταση για το μεσημεριανό τραπέζι της Δευτέρας.

    Ο σεφ συμβουλεύει το κοτόπουλο να έχει ομοιόμορφο πάχος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Προτείνει, επίσης, να τοποθετήσουμε ένα ταψί με νερό κάτω από το ρολό κοτόπουλο, για να του δώσουμε υγρασία και να μην στεγνώσει.

    Υλικά

    1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, με την πέτσα του (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)

    6 φέτες κασέρι

    6 φέτες ζαμπόν

    1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες

    2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

    2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

    1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για το σερβίρισμα

    Πατάτες φούρνου

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε το κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας, κόβουμε το στήθος του και το φέρνουμε προς τα μέσα, ώστε να έχουμε μία πιο επίπεδη επιφάνεια

    Κατόπιν, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα το κασέρι και μετά το ζαμπόν.

    Αμέσως μετά, απλώνουμε στο κέντρο του κοτόπουλου τις πιπεριές και το πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο.

    Στη συνέχεια, ρολάρουμε το κοτόπουλο, κλείνουμε λίγο τις άκρες και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής πολύ καλά για να μην ανοίξει.

    Ύστερα, γεμίζουμε ένα ταψί του φούρνου με νερό, το σκεπάζουμε με μία σχάρα και τοποθετούμε πάνω της το κοτόπουλο.

    Έπειτα, καλύπτουμε το ρολό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ