Δημοφιλή στο Internet

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου: Τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι μπύρας

Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Η 25η Μαρτίου γιορτάζεται παραδοσιακά τρώγοντας μπακαλιάρο

Μίας και φέτος μένουμε όλοι σπίτι, είναι ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το παραδοσιακό πιάτο παρέα με την οικογένειά μας.

Φυσικά, συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με λίγη σκορδαλιά, όπως επιβάλλουν τα έθιμα.

Υλικά

Μπακαλιάρος υγράλατος 1 κιλό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτηρι νερου
Μπύρα 1 ποτήρι νερού
Ούζο 2 κουταλάκια γλυκού
Πιπέρι λίγο
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σκορδαλιά

Σκόρδο 4 σκελίδες
Πατάτες 3 βρασμένες
Ψωμί 1/2 ψωμί μπαγιάτικο μόνο την ψίχα μουσκεμένη και καλά στραγγισμένη
Αλάτι
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ
Ξύδι 3 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο βγάζοντας το δέρμα του και τα κοκαλάκια που έχει.

Ξεφτίζουμε με το χέρι τον μπακαλιάρο και βάζουμε τα κομμάτια σε σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να στραγγίξει καλά.

Ετοιμάζουμε τον χυλό μας σε ένα βαθύ μπολ βάζοντας το αλεύρι κοσκινισμένο, την μπύρα σταδιακά (παρακολουθούμε να βάλουμε όση μπύρα χρειαστεί ώστε ο χυλός μας να μην είναι σφιχτός), το ούζο, λίγο πιπέρι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.

Ύστερα προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα μας.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές οι κροκέτες μας.

Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Για τη σκορδαλιά

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, έχουμε έτοιμη και την ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι και το ξύδι και τα πολτοποιούμε όλα μαζί καλά στο μπλέντερ.

Συγχρόνως συμπληρώνουμε το λάδι και είναι έτοιμη να συνοδεύσει το φαγητό μας.

Πηγή: chefoulis.gr


ΣΧΟΛΙΑ