• Δημοφιλή στο Internet

    Η τέλεια συνταγή για νηστεία στην καραντίνα: Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα από τον Άκη

    • NewsRoom

    Γαριδομακαρονάδα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Έχουμε την καραντίνα, έχουμε και τη νηστεία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμες συνταγές ακόμη και αυτές τις ημέρες του χρόνου.

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο να ετοιμάσουμε τέλεια γαριδομακαρονάδα και υπόσχεται λαχταριστή γεύση, που θα θέλουμε να φτιάξουμε ξανά και ξανά.

    Υλικά

    1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2 κατεψυγμένες
    250 γρ. λιγκουίνι
    750 ml νερό
    1 κύβο λαχανικών Maggi
    2 ντομάτες, μεσαίου μεγέθους
    50 γρ. βούτυρο, ή μαργαρίνη
    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    1 κρεμμύδι
    1 πρέζα μπούκοβο
    50 ml ελαιόλαδο
    20 ml ούζο
    1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    αλάτι
    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    4-5 φύλλα βασιλικού, φρέσκα, λεπτοκομμένα
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Αποψύχουμε τις γαρίδες.

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος. Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.

    Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράσσουμε τη ράχη της γαρίδας (το πίσω μέρος) από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο, όχι όμως πολύ!

    Ίσα-ίσα να βλέπουμε το έντερο και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε.

    Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό.

    Καπακώνουμε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

    Δεν βράζουμε πάνω από 15 λεπτά γιατί θα πικρίσει ο ζωμός μας.

    Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

    Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά.

    Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο.

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με 20 ml ούζο.

    Όταν το ούζο εξατμιστεί, κόβουμε τις τομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

    Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ