• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή που θα λατρέψουμε: Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά από τον Άκη

    Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μία συνταγή του Άκη που θα μαγειρέψετε ξανά και ξανά

    Λαχταριστό χοιρινό γλυκόξινο με λαχανικά έχει ετοιμάσει για εμάς ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την κατάλληλη συνταγή για να το φτιάξουμε και εμείς για το τραπέζι μας. Ένα πιάτο με εγγυημένη γεύση, που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια!

    Υλικά

    Για το χοιρινό

    1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
    2 κ.γ. κορν φλάουρ
    2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό
    1 κ.γ. ελαιόλαδο
    2 πρέζες αλάτι
    500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.
    1-1,5 λίτρο νερό

    Για τα λαχανικά

    4 κ.σ. χυμό ανανά
    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο
    2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
    1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
    1 κ.γ. κορν φλάουρ
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
    1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
    1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.
    4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
    ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι αβγού, το κορν φλάουρ, το κρασί, το 1 κ.γ. ελαιόλαδο, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού το μείγμα με το αβγό.

    Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό.

    Μόλις πάρει μια βράση το νερό, αδειάζουμε προσεκτικά το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30-40 δευτερόλεπτα.

    Στραγγίζουμε το κρέας και το αφήνουμε στο πλάι, μέσα σε ένα μπολ, μέχρι να το χρειαστούμε.

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό ανανά, τον πελτέ, το μηλόξιδο (ή το ρυζόξιδο), τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

    Βάζουμε το γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά.

    Ρίχνουμε μέσα τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ