• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή για ψάρι που θα λατρέψουν όλοι: Ψαροκροκέτες με πατατοσαλάτα

    • NewsRoom

    Ψαροκροκέτες με μουστάρδα, πιπεριές Φλωρίνης και πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και τρούφα από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένα πλήρες, εύκολο και γευστικό γεύμα ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο σεφ Γιώργος Τσούλης

    Μία εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Τετάρτης, που συνδυάζει το υγιεινό ψάρι σε μορφή κροκέτας, που είναι γευστική και αρέσει σε όλους. Τραγανές μπουκίτσες ψαριού, λοιπόν, συνοδευόμενες από μία μυρωδάτη πατατοσαλάτα.

    Ο σεφ συμβουλεύει να μην ρίξουμε μονομιάς τις ψαροκροκέτες στο τηγάνι, για να μη ρίξουμε τη θερμοκρασία του λαδιού απότομα.

    Υλικά

    Για τις ψαροκροκέτες:

    500 γρ. φιλέτο παγκάσιους, κομμένο σε μικρές κάθετες φέτες πάχους 3 εκατοστών

    150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

    3 αυγά, medium

    2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

    120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

    3 κ.σ. μουστάρδα με πιπεριές Φλωρίνης

    1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

    ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, τριμμένη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

    Χυμό ½ λεμονιού, για το σερβίρισμα

    Για την πατατοσαλάτα:

    5 πατάτες μέτριες, βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια

    1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

    150 γρ. μαγιονέζα με τρούφα

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Εκτέλεση για τις ψαροκροκέτες:

    Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα ψαριού με τη μουστάρδα με πιπεριές Φλωρίνης και από τις 2 πλευρές, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα άλλο πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε.

    Ύστερα, σε ένα τρίτο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά με το εστραγκόν και τα ανακατεύουμε και αυτά με ένα κουτάλι.

    Κατόπιν, πανάρουμε τα φιλέτα περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το πιάτο με τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.

    Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις ψαροκροκέτες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

    Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, και τις αφήνουμε στην άκρη.

    Εκτέλεση για την πατατοσαλάτα:

    Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.

    Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα, αδειάζουμε στο μπολ το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ