• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή για κοτόπουλο που θα ερωτευθούμε: Imperial piccata chicken από τον Άκη

    • NewsRoom

    Imperial piccata chicken από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία τέλεια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για κοτόπουλο που θα λατρέψουμε

    Μία νέα συνταγή για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ φτιάχνει imperial piccata chicken και μας δείχνει τον εύκολο τρόπο να έχουμε κι εμείς αυτό το πεντανόστιμο πιάτο στο τραπέζι μας.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για την κρούστα

    100 γρ. ψωμί
    40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
    60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    πιπέρι, αρκετό, φρεσκοτριμμένο
    μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Για το κοτόπουλο

    1 κύβο κότας
    250 ml νερό
    240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    50 ml κρασί λευκό, προαιρετικά
    2 κ.σ. μουστάρδα
    50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
    50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
    50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
    αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

    Για την κρούστα

    Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρούστα μας και βάζουμε στο μπλέντερ, το ψωμί, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, το βούτυρο, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ίσα ίσα να διαλυθεί το ψωμί και το σκόρδο.

    Προσπαθούμε να γίνει αφράτο το μείγμα μας και όχι πάστα (τον μαϊντανό τον βάζουμε στο τέλος για να μη γίνει πράσινη η πάστα).

    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αφήνουμε την κρούστα στην άκρη.

    Για το κοτόπουλο

    Διαλύουμε έναν κύβο κότας σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

    Σε ένα ταψάκι 25×32 εκ. βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, το κρασί, τις ελιές, την κάππαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

    Βάζουμε μέσα στο ταψάκι τα φιλέτα κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Από πάνω τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για να κολλήσει πιο εύκολα η κρούστα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Το πιο θρεπτικό πιάτο της καραντίνας: Οσπριάδα με λαχανικά

    Απόλαυση χωρίς ενοχές: Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο από τον Άκη

    Το αγαπημένο πιάτο του χειμώνα: Σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ