ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συνταγή για την πιο νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς για τη βραδιά της Ανάστασης, μάς αποκαλύπτει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
1/2 κιλό εντεράκια
2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
100-150 γρ ρύζι καρολίνα
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια.
Πλένουμε και τα μαρούλια και άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε.
Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Διαβάστε τη συνέχεια στο petros-syrigos.com
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα φτιάξετε τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά – Όλα τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη
Η εναλλακτική συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας: Πίτα από φακές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- EKO Acropolis Rally 2025: SERVICE FLASH C WRC2
- EKO Acropolis Rally 2025: Κυριαρχικός Ott Tanak
- Σε αυξημένη επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και ισχυρών ανέμων
- Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Η μπομπονιέρα της βάφτισης του John Junior Coustas – Με ιταλική φινέτσα και πολυτέλεια (φωτογραφίες)
