ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συνταγή για την πιο νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς για τη βραδιά της Ανάστασης, μάς αποκαλύπτει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
1/2 κιλό εντεράκια
2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
100-150 γρ ρύζι καρολίνα
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια.
Πλένουμε και τα μαρούλια και άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε.
Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Διαβάστε τη συνέχεια στο petros-syrigos.com
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα φτιάξετε τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά – Όλα τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη
Η εναλλακτική συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας: Πίτα από φακές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη