• Δημοφιλή στο Internet

    Η νοστιμιά της ημέρας: Εξοχικό κοτόπουλο με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα

    Εξοχικό κοτόπουλο με πιπεριές και κεφαλοτύρι στην λαδόκολλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές, θα τη λατρέψετε και θα την κάνετε ξανά και ξανά

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει μία τέλεια συνταγή για εξοχικό κοτόπουλο με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα. Μία εύκολη συνταγή, γεμάτη γεύση και νοστιμιά, που θα σας κερδίσει. Αν αφαιρέσετε την πέτσα και το τυρί, μετατρέπεται αυτόματα σε διαιτητική νοστιμιά!

    Υλικά

    1 κοτόπουλο 1½ κιλό
    τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
    1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
    1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    2 κ.σ. μουστάρδα
    200 γραμ. κεφαλοτύρι γλυκό
    κομμένο σε καρέ
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
    1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
    1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    6 μεγάλες λαδόκολλες
    σπάγκο

    Εκτέλεση

    Για το εξοχικό κοτόπουλο με πιπεριές στο φούρνο, βάζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ.

    Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά.

    Απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά.

    Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα και δένουμε με σπάγκο.

    Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄.

    Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του.

    Αδειάζουμε το πουγκί.

    Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ