• Δημοφιλή στο Internet

    Η νέα γεύση που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια: Χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα

    Χοιρινό κλέφτικο με σφολιάτα από τον Γιώργο Τσούλη


    Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ένα είναι σίγουρο: Θα κλέψετε τις εντυπώσεις!

    Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή να ετοιμάσουμε χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα. Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε το χοιρινό, πλούσιος σε γεύση, που σίγουρα θα μας κερδίσει και θα θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε.

    Ο σεφ συμβουλεύει να τρυπάμε τη σφολιάτα, ώστε να φύγει η υγρασία και να μην πανιάσει το φύλλο.

    Υλικά

    500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια

    1 φύλλο σφολιάτας

    300 ml ζωμό λαχανικών

    200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

    40 γρ. πελτέ ντομάτας

    30 γρ. μέλι

    20 ml ελαιόλαδο

    1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Σουσάμι, για το πασπάλισμα

    Βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε το κρέας, το ζωμό λαχανικών, τη γραβιέρα, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μίας χρήσης.

    Στη συνέχεια, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα.

    Αφού σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C στον αέρα για 70 λεπτά.

    Έπειτα, αποσύρουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε ελαφρώς.

    Κατόπιν, τοποθετούμε το χοιρινό μέσα στη σφολιάτα προσέχοντας να μη μεταφέρουμε και τα υγρά του.

    Ύστερα, παίρνουμε τη μεγαλύτερη πλευρά της σφολιάτας και τη διπλώνουμε προς τα μέσα ώστε να φτάσουμε την απέναντι πλευρά.

    Στη συνέχεια, παίρνουμε τις δύο απέναντι άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα κατά το σχήμα ενός φακέλου.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ