• Δημοφιλή στο Internet

    Οι εκδηλώσεις Ιουνίου στα Public

    • NewsRoom
    Public Group

    Public


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα και την επαρχία, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Ο άλλος αδερφός
    Βαγγέλης Γιαννίσης εκδόσεις Διόπτρα
    Πέμπτη 1/6 στις 19:00 | Public Σερρών

    Tην Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Σερρών, τον συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, Ο άλλος αδερφός.

    Με τον συγγραφέα συζητούν:
    Χρύσα Ιακώβου – Δημοσιογράφος
    Μαριάννα Τσιολπίδου – Δημοσιογράφος & Φιλόλογος

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
    Μια υπόθεση συντάραξε την Ελευσίνα πριν από δεκαετίες. Νέα στοιχεία ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια. Ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να την εξιχνιάσει.

    Αύγουστος 1988, Ελευσίνα

    Ένας έφηβος εξαφανίζεται ξαφνικά ένα απόγευμα. Τα ίχνη του χάνονται, η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται και η οικογένεια του παιδιού αρχίζει σιγά σιγά να αποσυντίθεται εκ των έσω, εξαιτίας ενός τραύματος που δεν μπορεί να επουλωθεί. Τα χρόνια περνούν. Η υπόθεση, με εξαίρεση ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές που την ανακινούν, ξεχνιέται, αλλά το φάντασμα του δεκατετράχρονου Ηλία Αδάμ εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

    Αύγουστος 2021

    Ο Θέμης Αδάμ, αδερφός του Ηλία, δημοσιογράφος και επιτυχημένος συγγραφέας ενός true crime βιβλίου με θέμα την υπόθεση που εντέλει διέλυσε την οικογένειά του, επιστρέφει στην Ελευσίνα για την κηδεία του πατέρα του –και βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του παιδιού, σύμφωνα με τις φήμες–, ο οποίος αυτοκτόνησε. Έχει την πρόθεση να κάνει μια νέα αρχή, να επιστρέψει στην πατρίδα του έπειτα από περίπου δύο δεκαετίες στο εξωτερικό. Πρώτα όμως πρέπει να κλείσει ένας ανοιχτός λογαριασμός.

    Τι απέγινε ο Ηλίας;
    Σαρίτα Χαΐμ
    Happy Hour, εκδόσεις Μίνωας
    Τρίτη 6/6 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Την Τρίτη 6 Ιουνίου φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τη συγγραφέα Σαρίτα Χαΐμ στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Happy Hour.

    Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Γιαννακίδης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
    Στο μπαρ του Βαγγέλη οι άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους, που διαποτίζονται από αλήθεια και βαθύ συναίσθημα.

    Ο Ζαχαρίας έχει το πρώτο του ραντεβού με τη Γλυκερία, μια κοπέλα που γνώρισε στο διαδίκτυο. Η εγκυμονούσα Μαρία σηκώνεται από το κρεβάτι όπου είναι καθηλωμένη, για να συναντήσει τον εργολάβο που θα της φτιάξει το σπίτι των ονείρων της. Ο Αχάν βιώνει έναν πρωτόγνωρο έρωτα που του έχει πάρει τα μυαλά. Η Αμαλία πίνει το τελευταίο λικέρ της ζωής της. Ο Κωνσταντίνος, μετά από χρόνια, αντικρίζει και πάλι τον δυνάστη του. Ο Στέλιος σκέφτεται πώς θα ξεφορτωθεί τον κακοποιητικό πατέρα του και ο Θανάσης τον παλιό του φίλο από τον στρατό που πιστεύει σε αρειανές παρεμβάσεις. Η Κορίνα σχεδιάζει τα βήματά της ως ινφλουένσερ και ο Άρης αναμετριέται με τις επιλογές του.

    Με το τέταρτο μυθιστόρημά της, η Σαρίτα Χαΐμ καταφέρνει να δημιουργήσει ένα μικρό, αυτοτελές σύμπαν σύγχρονων χαρακτήρων. Το Happy Hour αποτελεί ένα ζωντανό ανθρώπινο ψηφιδωτό, με αναγνωρίσιμους ήρωες που βρίσκουν απρόσκοπτα τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά μας.

    Χρήστος Μαρκογιαννάκης
    Θάνατος επί σκηνής, εκδόσεις Μίνωας
    Τετάρτη 7/6 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα Χρήστο Μαρκογιαννάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Θάνατος επί σκηνής. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

    Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο:
    «Ένα ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα αλά Άγκαθα Κρίστι». ~Le Journal de Québec, Καναδάς

    Μετά από σαράντα χρόνια καριέρας, η αποχαιρετιστήρια συναυλία της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ μετατρέπεται σε πύρινο εφιάλτη. Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου καλείται να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές, τα παρ’ ολίγον μοιραία ατυχήματα και τον τραγικό θάνατο επί σκηνής της τραγουδίστριας Νένης Βαντά στην παραλία της Βουλιαγμένης.

    Τυφλωμένος από το φως των προβολέων που καλύπτουν ένα λαίμαργο σκοτάδι και ένοχα μυστικά, θα καταφέρει ο έμπειρος αστυνόμος να ξετυλίξει το κουβάρι της πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης;

    Σοφία Βόικου
    Η ερωμένη του πατέρα, εκδόσεις Ψυχογιός
    Πέμπτη 8/6 στις 19:00 | Public Καβάλας
    Παρασκευή 9/6 στις 19:00 | Public Αλεξανδρούπολης

    Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Καβάλας, τη συγγραφέα Σοφία Βόικου, στην παρουσίαση του
    βιβλίου της Η ερωμένη του πατέρα.

    Και την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19:00 η συγγραφέας θα βρίσκεται στις 19:00 στο Public Αλεξανδρούπολης.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
    Δυο γυναίκες, δυο μουσικές, δυο χώρες, ένας άντρας. Την άνοιξη του 1999, την ώρα που το Βελιγράδι φλέγεται από τις βόμβες των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει την εκρηκτική Λίλα. Τη Λίλα, που έχει ζωγραφίσει έναν στόχο στο στήθος της και ξεσηκώνει με τους ήχους της μουσικής της τα πλήθη. Πίσω στη Θεσσαλονίκη, τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή.

    Χρόνια αργότερα, την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ, η Άρια ανακαλύπτει τα γεμάτα πάθος γράμματα της ερωμένης του πατέρα της. Θέλει πάση θυσία να γνωρίσει τη γυναίκα που οδήγησε τη μητέρα της στην ψυχική κατάρρευση. Πώς μπορεί όμως ν ’αντισταθεί στη σαγήνη της ερωμένης χωρίς να προδώσει τη μνήμη της μητέρας;

    Ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη μητρική αγκαλιά, την ανθρώπινη υπέρβαση και το ερώτημα εάν η αγάπη μοιράζεται στα τρία.

    Γιάννης Καλπούζος
    Καλντερίμι, εκδόσεις Ψυχογιός
    Πέμπτη 8/6 στις 19:00 | Public Ρεθύμνου

    Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Ρεθύμνου, τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο, στην παρουσίαση του βιβλίου του Καλντερίμι.

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Δύο άγνωστοι απειλούν με μαχαίρι και πιστόλι τον Παράσχο. Έχουν απαγάγει την κόρη του και απαιτούν ο γιος του να ελευθερώσει τον κομιτατζή Ασάν Τάνο. Σε παράλληλο χρόνο ο παππούς Αντίπας ζει με την ανάμνηση της αινιγματικής Ρωξάνης. Το κυνήγι της ευτυχίας, το λίγο που γεμίζει μια ζωή, η μεταμόρφωση μιας πόλης, τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις τριών γενιών, που πορεύονται όπως καθορίζουν τα βήματά τους οι γυναίκες – σύζυγοι, ερωμένες, μητέρες, κόρες, αδελφές… Κι όλα έχουν ως φόντο τη Βαβυλωνία φυλών και γλωσσών κι εν γένει τη συνταρακτική ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου, με τις μνήμες να συμπληρώνουν κύκλο ενενήντα εννέα χρόνων.

    Οι ήρωες σμίγουν με νταήδες, τυχοδιώκτες και αδελφικούς φίλους, ενώ στο προσκήνιο εναλλάσσονται συμμορίες, χοροεσπερίδες, καφέ σαντάν, χαμαιτυπεία, πόρνες, κατάσκοποι, βομβιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές…

    Πότε βλέπουν τ’ αστέρια να σπιθίζουν, πότε τραντάζονται στο καλντερίμι της ζωής και πότε φλέγονται στο καμίνι της εκδίκησης, της προδοσίας, των ηθών, της απώλειας, του μίσους, του εθνικισμού, του χρήματος, μα και στον ξέφρενο χορό του έρωτα.

    Κώστας Κρομμύδας
    Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω, εκδόσεις Διόπτρα
    Παρασκευή 9/6 στις 19:00 | Public Κέρκυρας
    Τετάρτη 14/6 στις 19:00 | Public Σέρρες
    Σάββατο 17/6 στις 19:00 | Public Καβάλας

    Την Παρασκευή στις 9 Ιουνίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Κέρκυρας, το συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Αλεξάνδρα Τζούμα, πρόεδρο του παραρτήματος Κέρκυρας Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.

    Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:00 θα βρίσκεται στο Public Σερρών. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Σερραίες Μανούλες. Τον συγγραφέα θα προλογίσει η δημοσιογράφος Μαρκέλλα Μικέλη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Μουσικό Σχολείο Σερρών.

    Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:00 ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Public Καβάλας.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα.

    Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς. Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω Mέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή. Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα… Ίσως επειδή δεν θέλησα να υποτάξω την ψυχή μου σε άγραφους νόμους.

    Με λένε Μενεξιά και το όνομά μου το πήρα από το χρώμα των ματιών μου…

    Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη
    Το μπλε ζαφείρι, εκδόσεις Ψυχογιός
    Πέμπτη 15/6 στις 19:00 | Public Καβάλας
    Παρασκευή 16/6 στις 19:00 | Public Αλεξανδρούπολης
    Πέμπτη 29/6 στις 19:00 | Public Τσιμισκή

    Την Πέμπτη στις 15 Ιουνίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Καβάλας, τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Το μπλε ζαφείρι.

    Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 19:00 θα βρίσκεται στο Public Αλεξανδρούπολης.

    Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 19:00 θα βρίσκεται στο Public Τσιμισκή.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;

    Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια.

    Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια.

    Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.

    Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα
    διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.

    Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.

    Pilar Quintana & Elena Medel
    Η σκύλα & Τα θαύματα, εκδόσεις Πατάκη | Φεστιβάλ ΛΕΑ
    Πέμπτη 15/6 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος φιλοξενούμε τις συγγραφείς Pilar Quintana & Elena Medel στην παρουσίαση των νέων τους βιβλίων Η σκύλα & Τα θαύματα.

    Με τις συγγραφείς θα συνομιλήσουν οι:

    Αλεξάνδρα Κ* – θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος και πεζογράφος και η Ιφιγένεια Ντούμη – μεταφράστρια και ποιήτρια

    Λίγα λόγια από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων:

    Η σκύλα

    Η ιστορία της Δάμαρις εκτυλίσσεται σ’ έναν μικρό οικισμό του Ειρηνικού όπου συγκλίνουν η ομορφιά με τη βία, και συνυπάρχουν, χώρια, ο πλούτος
    και η φτώχεια, οι λευκοί και οι μαύροι. Η Δάμαρις, μια νέγρα σε ώριμη ηλικία, ζει εδώ και πολλά χρόνια με τον Ροχέλιο. Η ταραγμένη σχέση τους έχει σημαδευτεί από την άκαρπη προσπάθειά τους ν’ αποκτήσουν παιδί· δοκιμάζουν τα πάντα, ωστόσο η Δάμαρις δεν καταφέρνει να μείνει έγκυος. Έχοντας χάσει κάθε ελπίδα, βρίσκει καινούριο νόημα στη ζωή της όταν της παρουσιάζεται η ευκαιρία να υιοθετήσει μία σκύλα. Η έντονη σχέση της με το ζώο θα είναι για τη Δάμαρις η εμπειρία που θα την αναγκάσει να στοχαστεί πάνω στο ένστικτο και στη μητρότητα.

    Τα θαύματα

    Κυκλοφορούν στους ίδιους κακοφωτισμένους δρόμους, στον σιδηροδρομικό σταθμό και στα µπαρ, ζουν σε βρόμικες πολυκατοικίες, βρίσκουν παρηγοριά στη λογοτεχνία, έχουν µάθει να σωπαίνουν και να παριστάνουν πως όλα πάνε καλά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για µια γυναίκα να ξεχνά; Η Μαρία πιστεύει ότι τη ζωή µας δεν την ορίζει η οικογένεια αλλά το χρήμα. Όταν αποφασίζει να φύγει από την επαρχιακή της πόλη για να δουλέψει στην πρωτεύουσα, εγκαταλείπει και τη νεογέννητη κόρη της. Τις νύχτες όμως έρχεται στη σκέψη της εκείνο το µωρό. Πολλά χρόνια αργότερα, η εγγονή που δε γνώρισε, η Αλίθια, εγκαταλείπει τη μητέρα της και προσπαθεί να επιβιώσει στην πρωτεύουσα δουλεύοντας πωλήτρια. Δεν έχει όνειρα, µόνο τον ίδιο πάντα εφιάλτη: την αυτοκτονία του πατέρα της. Γιαγιά και εγγονή έχουν η καθεμιά τη δική της εκδοχή για ό,τι συνέβη. Δε θα γνωριστούν ποτέ, αν και, µε κάποιον τρόπο, θα διασταυρωθούν.

    Από την Κόρδοβα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στη σημερινή Μαδρίτη, από την κηδεία του στρατηγού Φράνκο στους αγώνες του φεµινιστικού κινήματος, τα
    Θαύματα διατρέχουν µε ορµή τα χρόνια και την Ιστορία, δίνοντας φωνή σε γυναίκες αθέατες, κι ωστόσο θαρραλέες, παρά την έλλειψη της αγάπης και το βάρος της καταγωγής.

    Fransesc Miralles
    ναμαστέ, εκδόσεις Πατάκη | Φεστιβάλ ΛΕΑ
    Σάββατο 17/6 στις 12:00 | Αίθουσα 5 ου ορόφου Public Συντάγματος

    Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 12:00 στην αίθουσα του 5 ου ορόφου του Public Συντάγματος φιλοξενούμε το συγγραφέα Fransesc Miralles στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου ναμαστέ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

    Sergio Ramirez
    Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει, εκδόσεις Ίκαρος | Φεστιβάλ ΛΕΑ
    Τρίτη 20/6 στις 20:30 | Public café Συντάγματος

    Την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Café Συντάγματος τον συγγραφέα Sergio Ramirez στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει.

    Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Γρηγόρη Μπέκο και τη μεταφράστρια του βιβλίου του στα ελληνικά Μαρία Παλαιολόγου.

    Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Το 2018 συντάραξε τη Νικαράγουα μια μαζική φοιτητική εξέγερση, στην οποία ενσωματώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

    Με αφορμή αυτή τη διαμαρτυρία και τη βίαιη καταστολή της από την αστυνομία και τους παραστρατιωτικούς -η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ο Sergio Ramírez, στο πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά, στήνει αριστοτεχνικά μια πολιτική noir μυθοπλασία με κεντρικό άξονα την πτώση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Αναστάσιο Πράδο, γνωστού ως «Τονγκολέλε».

    Ο επιθεωρητής Ντολόρες Μοράλες, τον οποίο ο Ramírez μάς έχει συστήσει σε προηγούμενα βιβλία του, και ο περιθωριακός συνεργάτης του Σεραφίν εκείνες τις μέρες οδηγούνται εξόριστοι, με εντολή του Τονγκολέλε, στη γειτονική Ονδούρα. Κάποιος με το όνομα Χρυσός Γάτος προσφέρεται να τους οδηγήσει πίσω στη Νικαράγουα, αλλά στα μισά του συνοριακού περάσματος δολοφονείται εν ψυχρώ. Ο επιθεωρητής καλείται να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Public: Καινοτομεί με την υπηρεσία “Public Buy Now, Pay Later”

    Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

    NBG για Aegean: O καλύτερος τρόπος για να ποντάρετε στην άνθηση του ελληνικού τουρισμού – Τιμή στόχος €13

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ