ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Healthy Food & Bio Food Awards 2026: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίνεται για τη σειρά Nature’s Promise και ΑΒ Έτοιμα Γεύματα
Έναν διαφορετικό και νοστιμότατο τρόπο για να μαγειρέψουμε το απόλυτο λαχανικό της εποχής, τις μελιτζάνες, μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης
Ο σεφ ετοιμάζει μελιτζάνες σαγανάκι και μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για να πετύχουμε τη μέγιστη νοστιμιά!
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
2 μελιτζάνες, φλάσκες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα
50 γρ. ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
1 κ.γ. ρίγανη
200 γρ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες περιμετρικά και εσωτερικά σε ρόμβους, χωρίς να κόψουμε τη φλούδα.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 40-50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, και ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, το ξίδι βαλσάμικο και τα μυρωδικά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο – Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026 ανακηρύχθηκε η Θέρμη
- Γκίκας από Άγιο Ευστράτιο: Εγκαινιάζουμε ένα υπερσύγχρονο Σκάφος – Πλωτό ασθενοφόρο που προσθέτει νέες δυνατότητες στο Λιμενικό
- Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο»
- Αγρότες: Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια (Βίντεο)