• Δημοφιλή στο Internet

    Γευστικό γκιούλμπασι με λαχανικά από τον Άκη

    Γκιούλμπασι από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μία συνταγή για όσους δεν τηρούν και τόσο αυστηρά τη νηστεία της Σαρακοστής

    Απολαυστικό γκιούλμπασι ετοιμάζει για εμάς σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Για όσους δεν τηρούν και τόσο αυστηρά τη νηστεία της Σαρακοστής, ένα μιξ κρεατικών με λαχανικά είναι μία ωραία λύση για το μεσημεριανό τραπέζι της Τετάρτης.

    Υλικά

    500 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
    500 γρ. αρνί, μπούτι
    500 γρ. χοιρινό, μπούτι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κρεμμύδι
    2 σκ. σκόρδο
    1 πιπεριά κόκκινη
    1 πιπεριά κίτρινη
    1 πιπεριά πράσινη
    600 γρ. ντομάτες
    100 γρ. κρασί λευκό
    χυμό, από 1 λεμόνι
    300 γρ. νερό
    1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
    300 γρ. κεφαλοτύρι
    1 κ.σ. ρίγανη
    1 κ.σ. μέλι

    Για το σερβίρισμα

    ψωμί

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά.

    Αν δεν έχουμε γάστρα συμβατή με εστίες κουζίνας, μπορούμε να βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

    Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.

    Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό από το λεμόνι, τις ντομάτες σε κυβάκια, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Άκης Πετρετζίκης



    ΣΧΟΛΙΑ