ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο, απευθείας από την Πάρο
Χρησιμοποιώντας το κορυφαίο υλικό του καλοκαιριού, την μελιτζάνα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει για εμάς μία μοναδική συνταγή με μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί. Ένα νόστιμο πιάτο, ένα μαμαδίστικο φαγητό που θα ευχαριστηθούμε και με το παραπάνω.
Υλικά
4 πατάτες
4 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.
Πηγή: argiro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Κούστας: Βραβεύτηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς στη Νέα Υόρκη – Ποιοι παρευρέθηκαν στην τελετή
- Richemont: Αύξηση των πωλήσεων 14% με οδηγό την Cartier και θετικά σημάδια από την Κίνα
- Fintech: Γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο τραπεζών και servicers – Η κούρσα της ψηφιοποίησης
- Συνταξιούχοι: Επίδομα 250 ευρώ ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η αύξηση των συντάξεων