• Δημοφιλή στο Internet

    Άρωμα Μάνης: Κοτόπουλο με δεντρολίβανο, φέτα και ελιές στο φούρνο

    Κοτόπουλο με δεντρολίβανο και φέτα από τον Γιώργο Τσούλη


    Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο με άρωμα Μάνης!

    Μία ξεχωριστή συνταγή για το κοτόπουλο μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Μία συνταγή από την Μάνη, που υπόσχεται να σας συστήσει εκ νέου το κοτόπουλο, χαρίζοντάς γεύση και νοστιμιά που θα σας κερδίσει.

    Ο σεφ μας συμβουλεύει να ρίξουμε αλάτι στην πέτσα του κοτόπουλου, για να φύγει η υγρασία και να γίνει πιο τραγανή.

    Υλικά

    150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    80 γρ. ελιές, σε ροδέλες

    4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    1 κλ. δεντρολίβανο

    500 ml ζωμό λαχανικών

    20 ml κρασί, κόκκινο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα από την πάνω πλευρά και τα αλατοπιπερώνουμε.

    Στη συνέχεια, θωρακίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.

    Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, το ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε εκ νέου, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

    Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί φούρνου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ