Δημοφιλή στο Internet

Απολαυστικό σουφλέ μακαρονιών με μανιτάρια και μπέικον

  • NewsRoom

Σουφλέ μακαρονιών από τον Γιώργο Τσούλη


Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε τα μακαρόνια, συνδυάζοντάς τα με υλικά που υπόσχονται να μας δώσουν τέλεια γεύση

Ο Γιώργος Τσούλης μας παρουσιάζει τη συνταγή για να ετοιμάσουμε σουφλέ μακαρονιών με μανιτάρια και μπέικον. Απλά απολαυστικό!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο ζυμαρικού θέλουμε. Τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες

300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

200 γρ. ανάμεικτο τριμμένο τυρί

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 αυγά, large

400 ml γάλα εβαπορέ

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ύστερα, αδειάζουμε το μπέικον στο ίδιο τηγάνι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Σε περίπτωση που δούμε ότι το σκεύος μας είναι στεγνό, πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο το μπέικον, το αδειάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια με το μπέικον, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Αμέσως μετά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τα 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.

Κατόπιν, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τα 100 γρ. ανάμεικτο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ύστερα, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.


ΣΧΟΛΙΑ