• Real Estate

    Τιμές Μονακό στο Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO, Lamda Development


    Το κύμα του πληθωρισμού φαίνεται πως έχει καβαλήσει η Lamda Development, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη να πουλά με αυξημένες τιμές τα assets στο Ελληνικό. Η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνίες 1 δισεκατομμυρίου, προσδοκώντας ότι φέτος θα κλείσουν deals επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις τιμών, ο λόγος γίνεται για τα πολυτελή διαμερίσματα και τις κατοικίες (condos) στο παραλιακό μέτωπο, οι οποίες πλέον μεταβιβάζονται σε τιμές υψηλότερες σε σύγκριση με το αρχικό business plan που είχε καταρτίσει η παραχωρησιούχος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

    Οι επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές των condos ξεκίνησαν ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ μέσα σε δύο μήνες η Lamda έχει εισπράξει προκαταβολές πoυ αντιστοιχούν σε μελλοντικά έσοδα 42 εκατομμυρίων, το 15% του ποσού που θα προέλθει από τη μεταβίβαση των κατοικιών.

    Μέχρι τον Άλιμο οι κατοικίες

    Το γεγονός ότι οι συμβασιοποιήσεις για τις πωλήσεις των βιλών σημειώνουν καθυστερήσεις κάποιων εβδομάδων, δεν ανησυχεί τον όμιλο, όπως έκανε σαφές ενώπιον των αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

    Μάλιστα, η Lamda επεκτείνει τα σχέδιά της για κατοικίες, που θα φτάνουν πλέον μέχρι τα σύνορα του Αλίμου. Εκεί, καθώς και στο παράκτιο μέτωπο θα αναπτυχθούν επιπλέον οικιστικά projects, όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με τον οποίο, τα σχέδια των πρώτων κατοικιών θα φτάσουν στα χέρια των χρηστών τον Σεπτέμβριο.

    Έως το Πάσχα ξεκινά να χτίζεται το Ελληνικό

    Οι κατοικίες στο Ελληνικό έχουν στο σύνολό τους ξεπουλήσει, με εξαίρεση το 25% των διαμερισμάτων στο Μarina Τower. Οι προκαταβολές που έχουν μπει στα ταμεία για τις 28 βίλες μεταφράζονται σε έσοδα 190 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά, κίνηση που θα αυξήσει τα κέρδη της Lamda Development κατά 5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

    Σημειωτέον ότι η κατασκευή του Πύργου στη Μαρίνα Αγίου Κοσμά θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο και θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των εμπορικών, των υπόλοιπων οικιστικών, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εντός δύο εβδομάδων θα μπουν επίσης οι μπουλντόζες για τα έργα υποδομής, την πρώτη φάση των οποίων έχει αναλάβει η Άβαξ.

    Η στρατηγική που εξισορροπεί τις συνέπειες του ενεργειακού κόστος

    Αναφορικά με το ενεργειακό κόστος, φέρεται να είναι ένα φαινόμενο που δεν ανησυχεί πολύ τη Lamda Development, με τον κ. Αθανασίου να τονίζει πως αυξάνονται οι τιμές υλικών αλλά παράλληλα αυξάνονται και οι τιμές των ακινήτων. Ο ίδιος έφερε για παράδειγμα πως το κόστος στα κατασκευαστικά υλικά αυξηθεί κατά 20% το 2023 – 2024, τα κέρδη της εταιρείας θα επηρεαστούν κατά 25 εκατ. ευρώ.

    Θυμίζουμε ότι η Lamda έχει ήδη συμφωνήσει για κοινοπραξίες με τη Brooklane για την ανάπτυξη του πύργου μεικτής χρήσης στο commercial hub, που θα αποτελείται από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες, επένδυση 200 εκατ. ευρώ και με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου για δύο branded ξενοδοχεία 300 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εργασίες στο Ελληνικό: Πότε διαδέχεται την Intrakat η Άβαξ

    Lamda Development: Στα 191 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ