• Real Estate

    Τι βλέπουν η Avax Development και η Dimand δίπλα από το γήπεδο Καραϊσκάκη και επενδύουν 120 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Ένα νέο σημαντικό deal στην αγορά ακινήτων έλαβε χώρα χθες, καθώς η Avax Development και η εταιρεία Dimand SA, κατέληξαν σε συμφωνία για την απόκτηση, σε ορίζοντα ενός έτους, ποσοστού 15% και 55% αντίστοιχα στην εταιρεία 3V A.E.

    Η σημαντικότητα του deal έγκειται στο ότι η 3V, η οποία κατά τις πληροφορίες ανήκει σε μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες από την Ελλάδα και την Κύπρο με δραστηριότητα σε όλη τη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική, διαθέτει στο νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης που αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, οικόπεδο επιφάνειας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ..

    Επί του ακινήτου θα αναπτυχθεί κατόπιν επανασχεδιασμού συγκρότημα μικτής χρήσης με σκοπό την εκμετάλλευσή του.

    Η Dimand, που από στρατηγική επιλογή πιστεύει στην ανάπτυξη του Πειραιά, ήδη έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του Πύργου, έχει προχωρήσει την αναβίωση και επανάχρηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», τώρα στο ακίνητο της 3V, δίπλα από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ δεν κρύβει, κατά τις πληροφορίες, το ενδιαφέρον της για το πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ, που γεωγραφικά βρίσκεται σχεδόν 300 μέτρα από το νέο απόκτημά της στο Νέο Φάληρο.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Dimand και του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, εδώ και 18 χρόνια.

    Είναι σημαντικό, διότι από το σημείο αυτό ουσιαστικά εκκινεί η Αθηναϊκή Ριβιέρα, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπλαση των νοτίων προαστίων μέχρι το Σούνιο. Βρίσκεται δίπλα στο μετρό, το τραμ, αλλά διαθέτει και άμεση πρόσβαση λόγω της εγγύτητάς του σε βασικούς οδικούς άξονες (Εθνικές Οδούς Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου, Λεωφόρος Ποσειδώνος).

    Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την ανάπτυξη κυρίως γραφειακών χώρων, σε ένα σύγχρονο κτιριακό σύμπλεγμα με απόλυτο το ενεργειακό αποτύπωμά του.

    Η Dimand και η Avax Development έχουν λάβει υπ’ όψιν τους την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους μέσω των αυξήσεων στις τιμές των υλικών κατασκευής, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει από το άνοιγμα των οικονομιών στην εποχή της Covid.

    Πηγές από την Dimand εκτιμούν ότι αυτό θα είναι και το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, αφού πρόκειται να συγκρουστούν δύο αντίρροπες δυνάμεις: η μεγάλη ζήτηση και η ανάπτυξη με παράλληλη έλλειψη αγαθών και πρώτων υλών.

    Κατά την άποψή τους, θα πάρει χρόνο η εξομάλυνση της αγοράς, αφού η εικόνα που υπάρχει είναι πως οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν.

    Διαβάστε επίσης:

    AVAX Development και Dimand συμμετέχουν στην 3V Α.Ε.



    ΣΧΟΛΙΑ