• Real Estate

    Στην εισηγμένη Centric το ξενοδοχείο του Πάνου Δάβαρη στην Αράχωβα

    Πάνος Δάβαρης


    Στη Centric Συμμετοχών, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατακυρώθηκε το Elafivolia, μικρή ξενοδοχειακή μονάδα που ανήκε στον Πάνο Δάβαρη και βγήκε σε πλειστηριασμό την προηγούμενη εβδομάδα.

    Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, η εισηγμένη συμμετείχε στη διαδικασία μέσω της θυγατρικής Grandbay Limited. Το ξενοδοχείο στην περιοχή της Αράχωβας άλλαξε χέρια για το ποσό των 1,1 εκατ. ευρώ, αν και η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε λίγο παραπάνω από 900 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για συγκρότημα δύο κτιρίων που λειτουργεί ως ξενοδοχειακή επιχείρηση. Οι ενέργειες ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών του πλειστηριασμού θα ακολουθήσουν άμεσα με την καταβολή του εκπλειστηριάσματος και των τελών χρήσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Το εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχιο έχει συνολική έκταση 2.976 τ.μ. και ουσιαστικά προήλθε από την ένωση 4 όμορων αγροτεμαχίων. Στο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί δύο κτίρια κατοικιών τα οποία αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

    Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το Elafivolia βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο συντήρησης.

    Το ξενοδοχείο στην Αράχωβα

    Αυτή η δραστηριότητα του Πάνου Δάβαρη που εξέπεσε έρχεται έπειτα από τον πλειστηριασμό των μετοχών του ίδιου στις Χιουντάι Ελλάς έναντι τιμήματος 8,1 εκατ. και ΚΙΑ Ελλάς έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος, ωστόσο, ανεστάλη. Εν τέλει, το 70% των μετοχών του ομίλου πέρασε στον όμιλο Βασιλάκη, μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης, μέσω θυγατρικής της Autohellas.

    Δεύτερο χτύπημα της Centric στο real estate

    Παρότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Centric για την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία χτύπησε ακίνητο υψηλής προβολής.

    Μέσω έτερης θυγατρικής, της Bright Sky Properties, συμμετείχε στην διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούσε σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και αναδείχτηκε ως υπερθεματιστής, με κατακύρωση για το ποσό των 1,9 εκατομμυρίων.

    Στο ακίνητο επί της οδού Μετσόβου 4 στην Αθήνα, στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, και ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Εμμαούς.



    ΣΧΟΛΙΑ