• Sotheby's International Realty

    Etesian: Μία κομψή κατοικία στη γραφική Τήνο

    Etesian: Μία κομψή κατοικία στη γραφική Τήνο

    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian


    Στο όμορφο νησί της Τήνου, κάπου ανάμεσα στα πολλά γραφικά χωριά, βρίσκεται μία πανέμορφη κατοικία.

    Το Μελτέμι (Etesian, όπως αποκαλείται) αναπτύσσεται σε έναν χώρο 4.000 τ.μ., αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του νησιού, ενώ διαθέτει όλες τις ανέσεις. Βρίσκεται εντός οικοπέδου 115.000 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν άλλες έντεκα μοναδικές κατοικίες, με τις οποίες όμως δεν έχει κοινόχρηστους χώρους.

    Όπως αναφέρει ο οίκος Sotheby’s, το ακίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στη θάλασσα του Αιγαίου και σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων.

    Η άνεση και η πολυτέλεια αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της κατοικίας των 240 τ.μ., η οποία κατασκευάστηκε το 2016. Ο εξωτερικός χώρος είναι κατασκευασμένος από πέτρα που «δένει» με το κυκλαδίτικο τοπίο. Η πισίνα υπερχείλισης που εκτείνεται στον εξωτερικό χώρο δημιουργεί μία αίσθηση χαλάρωσης και επαφής με το υδάτινο στοιχείο, που υπάρχει άπλετο στο κυκλαδίτικο νησί.

    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian
    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian

    Τον εξωτερικό χώρο της κατοικίας κοσμούν ξύλινα σαλόνια, μεγάλα τραπέζια και μαξιλάρια σε μποέμ μοτίβα.

    Η θέα είναι μαγευτική, κάθε στιγμή της ημέρας.

    Δίπλα στο εξωτερικό σαλόνι, υπάρχει μπάρμπεκιου, μία απλή κατασκευή που ωστόσο μπορεί να μετατρέψει μια συνηθισμένη ημέρα – κυρίως του καλοκαιριού – σε ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους και οικογένεια.

    Ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι εκπέμπει φιλοξενία, καθώς χωράει έως 12 άτομα, ενώ τα δύο μεγάλα ψάθινα φωτιστικά «φωτίζουν» τις νύχτες.

    Αναμφίβολα, ο εξωτερικός χώρος «μαγνητίζει», καθώς υπάρχει άρρηκτη σύνδεση με τα παραδοσιακά τοπία και τις ομορφιές της Τήνου, αλλά και ο εσωτερικός, με τη στιλάτη διακόσμησή του, είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας.

    Το σαλόνι είναι απλό με έναν μεγάλο καναπέ χτισμένο με τη μέθοδο της τσιμεντοκονίας, πολλά χρωματιστά μαξιλάρια, κιλίμια και ένα μεγάλο μακραμέ στον τοίχο. Χωρίς πολλές φανταχτερές λεπτομέρειες και πολλά περιττά διακοσμητικά, αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια δεν «εκφράζεται» με την υπερβολή. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό – τοίχοι, δάπεδο και οροφή – αλλά και το ξύλο, που προσδίδουν μία αίσθηση γαλήνης και επαφής με τη φύση.

    Το σαλόνι του σπιτιού
    Το σαλόνι του σπιτιού
    Το σαλόνι του σπιτιού
    Το σαλόνι του σπιτιού

    Μία cozy κουζίνα, με απλή διακόσμηση, μεγάλα ξύλινα ντουλάπια και ένα κεντρικό τραπέζι με καναπέ και καρέκλες, αποτελεί το σημείο συνάντησης την ώρα του φαγητού.

    Η κουζίνα του σπιτιού
    Η κουζίνα του σπιτιού

    Η ίδια λογική του απλού αλλά στιλάτου εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζει και τους ενδιάμεσους χώρους του σπιτιού, όπως είναι το χολ. Λιτή διακόσμηση, απλά φωτιστικά, ξύλινα στοιχεία και άπλετο φως.

    Εσωτερικός χώρος του Etesian
    Εσωτερικός χώρος του Etesian

    Το σπίτι διαθέτει πέντε άνετα υπνοδωμάτια, με μεγάλα διπλά κρεβάτια και παράθυρα που προσφέρουν μαγευτική θέα. Το λευκό κυριαρχεί και εδώ, ενώ έπιπλα, διακοσμητικά και μικρές λεπτομέρειες προσδίδουν έναν πιο έντονο τόνο.

    Υπνοδωμάτιο
    Υπνοδωμάτιο
    Υπνοδωμάτιο
    Υπνοδωμάτιο
    Υπνοδωμάτιο
    Υπνοδωμάτιο

    Τα μπάνια του σπιτιού είναι επίσης πέντε, με το ύφος τους να διαφοροποιείται – χρωματιστές και γήινες αποχρώσεις. Ωστόσο, όλα παραμένουν κομψά και αποπνέουν αίσθηση καθαριότητας.

    Μπάνιο
    Μπάνιο
    Μπάνιο
    Μπάνιο

    Δεν χρειάζονται «φανταχτερά» στοιχεία για να κάνουν ένα σπίτι μοναδικό. Το Etesian μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις και να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες.

    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian
    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian

    Ο σχεδιασμός του σπιτιού ταιριάζει απόλυτα με το άνυδρο και άγριο κυκλαδίτικο τοπίο, με το οποίο εναρμονίζεται υπέροχα. Μεγάλος εξωτερικός χώρος, άνετα σαλόνια και φαρδιά παράθυρα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να συνθέσουν το «απόλυτο» καλοκαιρινό σκηνικό.

    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian
    Ο εξωτερικός χώρος του Etesian

    Και εάν χρειάζεται κάτι ακόμα για να πειστεί ότι η Τήνος είναι πανέμορφη, αυτό είναι το ηλιοβασίλεμα. Η «χρυσή ώρα» που αφήνουμε πίσω μας κάθε έγνοια και προσδίδει στις στιγμές αληθινό νόημα. Και το ηλιοβασίλεμα από το Etesian είναι μαγικό…

    Η θέα από το Etesian
    Η θέα από το Etesian

    Πηγή φωτογραφιών: sothebysrealty.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Storyliving by Disney: Εκεί που το παραμύθι γίνεται πραγματικότητα!

    Villa Skye: Μία πηγή ηρεμίας στο μικρό νησί της Αντιπάρου



    ΣΧΟΛΙΑ