• Real Estate

    Σε τροχιά ανάπτυξης η ICI ΑΕΕΑΠ: Χαρτοφυλάκιο 140 εκατ. στο τέλος του 2021 και 200 εκατ. στα μέσα του 2023

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

    Αριστείδης Χαλικιάς – Πρόεδρος Intercontinental International ΑΕΕΑΠ


    Το 7ετές αναπτυξιακό – επενδυτικό της πλάνο ετοιμάζει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI) εταιρεία στην οποία το 78,6% ανήκει στην οικογένεια Χαλικιά (ομογενείς από την Αμερική) με στόχο να το παρουσιάσει έως το τέλος του έτους.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τέλος του 2021 η αξία του χαρτοφυλακίου της θα διαμορφωθεί στα 140 εκατ. ευρώ (από 95,5 εκατ. στο τέλος του 2020).

    Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Ευάγγελος Κοντός, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, για την άντληση κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν τις επόμενες επενδύσεις (και αφού εξαντληθούν τα 40 εκατ. ευρώ ομολογιακό από τη Eurobank που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες) θα εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές (π.χ. αύξηση κεφαλαίου, ομόλογο κ.λ.π.) και το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμηθεί ένας συνδυασμός των υπαρχουσών επιλογών, με στόχο μέχρι τα μέσα 2023 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να έχει ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο το επόμενο δίμηνο θα αγοραστούν δύο νέα ακίνητα συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ για τα οποία σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως πρόκειται για σούπερ μάρκετ προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν δύο σημαντικές προσθήκες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, όπως η τελευταία εξαγορά του κτηρίου γραφείων στην Κηφισίας 266, στο Χαλάνδρι, έναντι τιμήματος 12,050 εκατ. ευρώ.

    Η ICI αγόρασε το προαναφερόμενο ακίνητο από τη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline Single Member AEBE η οποία θα συνεχίσει να είναι μισθωτής σε ένα τμήμα του (περίπου το 40%). Για το υπόλοιπο 60% έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 8 εταιρείες.

    Το χαρτοφυλάκιο της ICI αποτελείται σήμερα από 33 ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 46 χιλ. τ.μ. συνολικής αξίας 107,51 εκατ. ευρώ και μέσης απόδοσης 8,5%. Με βάση την αξία του το 51% είναι retail, 21% γραφεία, 25% μικτές χρήσεις και το 3% διαμερίσματα.

    Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ είπε πως τα οικιστικά ακίνητα δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές της, αν και της απέφεραν σημαντικό κέρδος. Ανέφερε πως εντός του 2020 πούλησε δύο διαμερίσματα με κέρδος της τάξεως του 29% σε σχέση με την αγορά τους.

    Η ICI θα διανέμει μέρισμα 0,37 ευρώ ανά μετοχή, συνολικά 3,875 εκατ. ευρώ και 5,2% μερισματική απόδοση σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής την περασμένη Παρασκευή.

    Intercontinental International: Στα 0,37 ευρώ/μετοχή το καθαρό μέρισμα – Οι ημερομηνίες αποκοπής και καταβολής



    ΣΧΟΛΙΑ