• Real Estate

    Παναγιώτης Νίκας: Σε νέο ιδιοκτήτη το διαμέρισμα στη Στησιχόρου

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Νίκας

    Παναγιώτης Νίκας


    Με τίμημα κατά πολύ υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης άλλαξε χέρια η κατοικία του Παναγιώτη Νίκα στη Ρηγίλλης.

    Το τίμημα έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με την τιμή πρώτης προσφοράς να είχε οριστεί σε ποσό 1 εκατ. ευρώ χαμηλότερο, κάτι που δείχνει ότι περισσότεροι του ενός υποψήφιοι αγοραστές διεκδίκησαν το ακίνητο που ζούσε ο χαρισματικός επιχειρηματίας, ο οποίος στο τέλος βρέθηκε με χρέη.

    Η πρώτη προσπάθεια εκποίησης του διαμερίσματος έγινε στις 11 Ιανουαρίου, όταν το διαμέρισμα είχε τιμή εκκίνησης 1,9 εκατ. ευρώ, αλλά ο πλειστηριασμός απέβη άγονος. Επισπεύδουσα ήταν η Intrum και οφειλέτες η χήρα του Παναγιώτη Νίκα, Μαρία, ο γιος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Γιώργος και η Νίκας Συμμετοχών.

    Το ακίνητο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.065 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Βασιλικού Κήπου των Παλαιών Ανακτόρων.

    Σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας, πρόκειται για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από χωλ, living room, σαλόνι, τραπεζαρία, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, διάδρομο υπνοδωματίων, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να αποπερατώθηκε το 1971 και κατασχέθηκε για οφειλή 150.000 ευρώ.

    Το κτίριο είναι πλήρως αποπερατωμένο, ενώ σύμφωνα με τους εκτιμητές του, η ποιότητα κατασκευής της πολυκατοικίας εξωτερικά είναι καλή και φαίνεται να συντηρείται τακτικά.

    Γεγονός είναι ότι έχουν διαπιστωθεί παρεκκλίσεις από την προηγούμενη τεχνική μελέτη του ακινήτου: Σύμφωνα με προηγούμενη τεχνική έκθεση, περιγράφεται η πιθανότητα το διαμέρισμα να είναι μικρότερο σε σχέση με τα προβλεπόμενα στην οικοδομική άδεια, και να χρήζει τακτοποίησης, χωρίς όμως να καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα.

    Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του βέβαια είναι η τοποθεσία, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για περιοχή όπου περιβάλλεται από Πρεσβείες, και πολλά κτίρια πολιτικής σημασίας, πυκνοδομημένη με πολυώροφα κτίρια κυρίως μεγάλης ηλικίας, χωρίς ελεύθερα τμήματα με προοπτική περαιτέρω ανοικοδόμησης.

    Η εξωτερική εικόνα των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ καλή, ενώ οι δημόσιοι χώροι είναι φροντισμένοι, με πυκνή δενδροφύτευση. Επιπλέον, πρόκειται για περιοχή με υψηλή αστυνόμευση, συνεπώς το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων είναι υψηλό.

    Διαβάστε επίσης:

    Noval: Πράσινο φως για το city resort στο πρώτο εργοστάσιο της Βιοχάλκο – Οι λεπτομέρειες της επένδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ