• Real Estate

    ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 479 εκατ. ευρώ για εστίες και σχολεία μήλον της Έριδος των κατασκευαστικών εταιρειών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Υπόθεση του κατασκευαστικού κλάδου γίνονται τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) για τις φοιτητικές εστίες και τα σχολεία με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (σε διαφορετικό στάδιο το καθένα) να έχουν συνολικό προϋπολογισμό 479 εκατ. ευρώ.

    Για το ΣΔΙΤ «υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης», προϋπολογισμού 105,4 εκατ. ευρώ χθες εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat, Αρχιρόδον, Θεμέλη και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ.

    Το αντικείμενο της σύμπραξης αφορά ειδικότερα τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Η διάρκεια σύμβασης είναι 28 έτη και η κατασκευαστική περίοδος 2 έτη. Αφού γίνει η προεπιλογή και ο ανταγωνιστικός διάλογος η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών θα προγραμματιστεί για το 2021.

    Οι ίδιες εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για το ΣΔΙΤ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης (κατασκευή και τεχνική διαχείριση των νέων φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ολοκλήρωση του υφιστάμενου Αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου) προϋπολογισμού 206,6 εκατ. ευρώ, με διάρκεια σύμβασης 27 έτη. Στην περίπτωση της Κρήτης έχει γίνει και η προεπιλογή των φορέων που θα συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο. Συνεχίζουν οι 6 (εκτός έχει τεθεί η Θεμέλη).

    Για τις 17 Ιουλίου έχει οριστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ΣΔΙΤ «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας». Η διάρκεια σύμβασης είναι 28 έτη, η κατασκευαστική περίοδος 2 έτη και το συνολικό κόστος επένδυσης 91,5 εκατ. ευρώ.

    Για τις 8 νέες σχολικές μονάδες στα Χανιά, στις περιαστικές περιοχές του Δήμου, καθώς και την ανοικοδόμηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων και την ενοποίησή του με το Δημοτικό κήπο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, ΑΤΕΣΕ και η Μυτιληναίος. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 33,7 εκατ. ευρώ.

    Το ΣΔΙΤ για τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 13 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Ρόδου σε συνολική έκταση 22.000 τμ. δεν έχει ακόμα οριστεί η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 41,7 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ