• Real Estate

    Prodea: Πούλησε το 41% της Vibrana Holdings στον κυπριακό όμιλο YODA Group

    • NewsRoom
    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός


    Το 41% της Vibrana Holdings Ltd, μητρικής εταιρείας της The Cyprus Tourism Development Company Ltd, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το ξενοδοχείο 5 αστέρων της Λευκωσίας The Landmark Nicosia, πούλησε η Prodea.

    Όπως αναφέρει η Prodea, σε συνέχεια της από 28 Δεκεμβρίου ανακοίνωσής της, προέβη στην υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για τη μεταβίβαση σε εταιρεία του κυπριακού ομίλου “YODA Group” του κου Ιωάννη Παπαλέκα του ποσοστού 41% που κατέχει στην εταιρεία Vibrana Holdings Ltd.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Prodea Investments θα διατηρήσει ποσοστό 49% στη Vibrana Holdings Ltd και η Flowpulse Ltd, που ανήκει στην Invel Real Estate, ποσοστό 10%.

    Το τελικό τίμημα για τη συναλλαγή θα προσδιοριστεί κατά την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών θεωρώντας ως αξία ακινήτου 61,3 εκατ. ευρώ και θα προσαρμοστεί κατά το ποσοστό που θα μεταβιβαστεί, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία της ενοποιημένης οικονομικής θέσης της Vibrana Holdings Ltd την 31.12.2020.

    Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

    Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως 30.03.2021.



    ΣΧΟΛΙΑ