• Real Estate

    Prodea – Invel: Νέα επένδυση 49 εκατ. σε ξενοδοχείο στην Κορτίνα της Ιταλίας

    • NewsRoom
    O κ. Άρις Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής

    Άρης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea


    Η PRODEA Investments και η Invel Real Estate ανακοινώνουν την απόκτηση του ξενοδοχείου Bellevue Cortina dAmpezzo στην Ιταλία με σκοπό την εξ ολοκλήρου ανάπλασή του ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026.

    Το εξαώροφο αυτό κτήριο αποκτήθηκε από την Prodea σε ποσοστό 75% και την Invel (μέσω του “Eudora fund LP”) σε ποσοστό 25% έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 49 εκατ. ευρώ.

    Προς το παρόν λειτουργεί εν μέρει ως ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και εν μέρει ως ιδιωτικές κατοικίες και βρίσκεται στο κέντρο του χιονοδρομικού θέρετρου Cortina d’Ampezzo.

    Άποψη του ξενοδοχείου Bellevue Cortina d’Ampezzo
    Άποψη του ξενοδοχείου Bellevue Cortina d’Ampezzo

    Η Prodea και η Invel προτίθενται να προβούν στη ριζική ανακαίνιση του ακινήτου, το ύψος της οποίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 25 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χωρητικότητας έως και 100 δωμάτια, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προσθήκη διεθνώς αναγνωρισμένων εστιατορίων θα εμπλουτίσει την εμπειρία αλλά και την παλέτα επιλογών για φαγητό και ποτό και θα εδραιώσει το ξενοδοχείο ως γαστρονομικό σημείο αναφοράς στην Cortina.

    Η Cortina, γνωστή και ως «Βασίλισσα των Δολομιτών», είναι ένα παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό θέρετρο στην καρδιά της Βόρειας Ιταλίας, το οποίο προσελκύει υψηλής ποιότητας τουρισμό και οπαδούς του σκι από όλο τον κόσμο.

    Ο κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invel και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής της Prodea) και ο κ. Άρις Καρυτινός (Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής) δήλωσαν:

    «Η επένδυση αυτή επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία μας και μας δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και να δημιουργήσουμε αξία.

    Ο κλάδος της φιλοξενίας στην Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία παραμένει στο επενδυτικό επίκεντρο της Prodea και της Invel και τώρα μας παρέχεται η αξιοσημείωτη ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά της Cortina d’Ampezzo, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026.».



    ΣΧΟΛΙΑ