• Real Estate

    Πλειστηριασμός στις Σπέτσες: Άλλαξε χέρια το σπίτι του Άλκη Δαυίδ σε τιμή έκπληξη

    • NewsRoom

    Άλκης Δαυίδ


    Σε τιμή έκπληξη πουλήθηκε μέσω πλειστηριασμού η κατοικία του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες.

    Ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το πρωί κι ύστερα από τρεις ώρες άλλαξε χέρια έναντι 13,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αρχική τιμή είχε οριστεί σε 7,2 εκατομμύρια.

    Η διαδικασία προχώρησε πάρα τις προσπάθειες του γόνου της επιχειρηματικής οικογένειας να αποτρέψει τον πλειστηριασμό μέσω της δικαστικής οδού.

    Ο πλειστηριασμός ήταν αποτέλεσμα της πολυετούς δικαστικής διαμάχης του γόνου της οικογένειας Δαυίδ – Λεβέντη με την αμερικανίδα performer Λόρεν Ριβς, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και δικαιώθηκε.

    Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 80 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του Δαυίδ (μία από τις υψηλότερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα), με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί των φερόμενων ως θυμάτων ότι ήταν δισεκατομμυριούχος ήταν «μυθεύματα».

    Έφτασε μάλιστα να κατηγορήσει το δικαστικό σύστημα της Καλιφόρνια και να το χαρακτηρίσει μέρος μιας διεφθαρμένης συνωμοσίας και τα έβαλε μέχρι και με το κίνημα MeToo, ισχυριζόμενος σε ξένα μέσα ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση «συνωμότησαν για να τον εκβιάσουν, λόγω του υποτιθέμενου πλούτου του». Αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις πληρωμές που διέταξε το δικαστήριο.

    Έτσι έφτασε η ώρα του σφυριού για το ακίνητο, το οποίο διεκδικεί η Ριβς προκειμένου να αποζημιωθεί. Όχι άδικα, αφού πρόκειται για εμβληματική κατοικία κοντά στην Παναγιά Αρμάτα, ενώ η απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

    Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό για οφειλή 5 εκατομμυρίων δολαρίων με τιμή εκκίνησης 7,44 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 1847,64 τ.μ., ακόμη ένα οικόπεδο 1412,90 τετραγωνικών μέτρων και ένα γήπεδο 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο.

    Η κατοικία του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες

    Διαβάστε επίσης

    Άλκης Δαυίδ: Στο σφυρί το αρχοντικό στις Σπέτσες για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης

    Άλκης Δαυίδ: Θυσία στις ασυγκράτητες ορέξεις του η αμύθητη περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ