• Business

    Άλκης Δαυίδ: Στο σφυρί το αρχοντικό στις Σπέτσες για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης

    • NewsRoom

    Άλκης Δαυίδ


    Σε πλειστηριασμό του εμβληματικού αρχοντικού του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες κατέληξε η δικαστική διαμάχη του γόνου με την Αμερικανίδα performer Lauren Reeves για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Η συγγραφέας που διεκδίκησε αποζήμιωση από το γόνο της οικογένειας Δαυίδ, που φέρεται να κατοικεί στο Μαλιμπού, είναι η επισπεύδουσα.

    Σε συνέντευξη που έδωσε ο Άλκης Δαυίδ το 2021 στο Daily Beast σχετικά με την επιδίκαση 80 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του για σεξουαλική επίθεση, ο Δαυίδ ισχυρίστηκε ότι τα μετρητά πλέον δεν υπάρχουν και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί των φερόμενων ως θυμάτων ότι ήταν δισεκατομμυριούχος ήταν «μυθοπλασίες» που είχε κατασκευάσει. Αυτό, παρόλο που σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times, το 2020 η καθαρή του περιουσία, σε συνδυασμό με την οικογένεια Λεβέντη, εκτιμήθηκε σε 2,35 δισεκατομμύρια, δεδομένου ότι είναι οι ιδιοκτήτες της εμφιαλώτριας της Coca Cola σε 28 χώρες. «Ο Άλκης Δαυίδ συνήθιζε να περιγράφει τον εαυτό του σαν ένα “εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο”», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα αμερικανικά ΜΜΕ.

    Μετά από δικαστικές αποφάσεις που επιβλήθηκαν εναντίον του σε πολλαπλές αγωγές, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το δικαστικό σύστημα της Καλιφόρνια ήταν μέρος μιας διεφθαρμένης συνωμοσίας και με δημόσια δήλωσή του, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις πληρωμές που διέταξε το δικαστήριο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι έπεσε θύμα του υπερβολικού ζήλου του κινήματος MeToo, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις που επικαλέστηκαν ξενα μέσα, πιστεύει ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση συνωμότησαν για να τον εκβιάσουν, λόγω του υποτιθέμενου πλούτου του.

    Η Lauren Reeves μίλησε στη Daily Mail, μία ημέρα αφότου ο Δαυίδ κλήθηκε να καταβάλει 4,35 εκατ. δολάρια. Εμφανιζόμενη στο πλευρό των δικηγόρων της, η ίδια είπε ότι «επιτέλους ένιωσε ότι την πρόσεξαν», τρία χρόνια αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη FilmOn, την οποία διοικούσε ο Άλκης Δαυίδ. «Περίμενα τρία χρόνια για μια δίκη που διήρκεσε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Τρία χρόνια από τότε που δέχθηκα επίθεση από το αφεντικό μου στη δουλειά. Τρία χρόνια περίμενα τη δικαιοσύνη να αποφανθεί εναντίον ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να μην λογοδοτεί», είναι οι δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στη Daily Mail.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2019, το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε το θύμα, το οποίο εργαζόταν για λογαριασμό του Άλκη Δαυίδ και κατηγόρησε τον επιχειρηματία ότι συνήθιζε να αρπάζει τη γυναίκα από τον λαιμό και να την εξαναγκάζει σε σεξουαλικές πράξεις. Αυτό το ποσό ήταν από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρουν τα ξένα media.

    Γεννήθηκε τον Μάιο του 1968 στο Lagos της Νιγηρίας. Σε ηλικία 30 ετών ίδρυσε το πρακτορείο μοντέλων Independent Models στο Λονδίνο, από όπου βγήκε η Ηelena Christensen. Το 2006 συνεργάστηκε με τον βετεράνο παραγωγό ταινιών Elliott Kastner για την έναρξη της 111 Pictures Ltd., μιας ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής και διεθνών πωλήσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Μέχρι και το ρόλο ηθοποιού πήρε το 2008, όταν υποδύθηκε τον βοηθό του Jason Statham στο Bank Job. Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει χωρίσει δύο, ενώ έχει δύο γιους, τον Andrew και τον Alexander, με την πρώτη του σύζυγο. Γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του Emma McAllister το 2004, με την οποία χώρισε μετά από μία πενταετία, αλλά δε σταμάτησε εκεί. Το 2011 έκανε το «τρις εξαμαρτείν» με την Jennifer Stano, μια σχεδιάστρια μαγιό και πρώην μοντέλο.

    Τι βγαίνει στο σφυρί

    Η άρνησή του να πληρώσει έστω και cent από την αποζημίωση που κλήθηκε να καταβάλει από τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόλησης έφερε τον πλειστηριασμού του αρχοντικού στην Αρμάτα, στις 29 Σεπτεμβρίου. Το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί για οφειλή 5 εκατομμυρίων δολαρίων κι έχει τιμή εκκίνησης 7,44 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται κοντά στην Παναγιά Αρμάτα και ο πλειστηριασμός αφορά δύο οικόπεδα κι ένα γήπεδο επί των οποίων έχει ανεγερθεί το σπίτι. Συγκεκριμένα, το σφυρί χτυπάει για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 1847,64 τ.μ., ακόμη ένα οικόπεδο 1412,90 τετραγωνικών μέτρων και ένα γήπεδο 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ενώ η απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

    Επί των οικοπέδων έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων. Το πρώτο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 12,25 τετραγωνικά μέτρα. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά 112.

    Το τρίτο κτίριο αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο. Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα. Η ισόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 61,60 τετραγωνικά μέτρα. Τέλος, το τέταρτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από βοηθητικά κτίρια πισίνας.

    Διαβάστε επίσης

    Πατέρας Άλκη Δαυίδ: «Καλύτερα εκτός και να του δίνω 4 εκατ. τον χρόνο παρά να τον έχω μέσα και να μου κοστίζει 30»!

    «Καμπάνα» 11.000.000 δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση στον Άλκη Δαυίδ και έπεται συνέχεια



    ΣΧΟΛΙΑ