• Real Estate

    Πάνος Δάβαρης: Στο σφυρί και η διπλοκατοικία στη Μύκονο


    Ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο του Πάνου Δάβαρη βγαίνει στο σφυρί το φθινόπωρο, με τον πρώην επιχειρηματία της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει χάσει ήδη ένα ξενοδοχείο στην Αράχωβα.

    Στις 14 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο σφύρι η κατοικία στο Αμυγδαλίδι της Μυκόνου, με τιμή εκκίνησης 1,64 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα τη Cepal. Σύμφωνα με την αυτοψία που έκαναν οι εκτιμητές του ακινήτου, στο οικόπεδο των 4 στρεμμάτων – περιφραγμένο με ξερολιθιά – έχει αναπτυχθεί συγκρότημα δύο κατοικιών με γκαράζ και πισίνες.

    Έχει υπόγειο, ισόγειο και όροφο, ενώ οι κατοικίες φαίνονται σε αρκετά καλή κατάσταση συντήρησης εξωτερικά. Δεν είναι, πάντως, ελεύθερο βαρών, αφού φέρει υποθήκη 1,15 εκατ. υπέρ της Alpha Bank.

    Στις λεπτομέρειες, το υπόγειο 130 τ.μ. αποτελείται από δύο αυτοτελή τμήματα, ενώ η πισίνα των 112 τετραγωνικών σχεδιαζόταν να μετατραπεί σε βοηθητικό χώρο. Το ισόγειο έχει έκταση 194 τ.μ. και αποτελείται επίσης από δύο αυτοτελείς χώρους και ο όροφος έχει επιφάνεια 50 τ.μ. και στους χώρους του περιλαμβάνονται δύο πισίνες.

    Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν παρόμοια ακίνητα τουριστικής χρήσης, ωστόσο δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο χρήσεων γης. Ισχύουν οι γενικοί όροι και περιορισμοί, ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου που πρόκειται να ανεγερθεί.

    Στη Centric του Ροδόλφου Οντόνι το ξενοδοχείο στην Αράχωβα

    Πρόκειται για το δεύτερο τουριστικό ακίνητο που χάνει ο Πάνος Δάβαρης και το βλέπει να αναρτάται στην πλατφόρμα πλειστηριασμών, μιας και πριν από δύο μήνες εκποιήθηκε και το ξενοδοχείο Elafivolia στην Αράχωβα.

    Το κατάλυμα πέρασε στα χέρια της εισηγμένης Centric, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Ροδόλφος Οντόνι (γνωστός και από τη Novibet) έναντι 1,11 εκατομμύρια. Το ακίνητο στην τοποθεσία Τρουβουλού είχε τιμή εκκίνησης 902.000 ευρώ και κατασχέθηκε επίσης από τη Cepal.

    Ο ρόλος Βασιλάκη και οι Aston Martin που χάθηκαν στη στροφή

    Τα ακίνητα του Πάνου Δάβαρη ήταν η δεύτερη «έκπτωτη» δραστηριότητα του επιχειρηματία, αφού προηγουμένως είχαν βγει σε πλειστηριασμό οι μετοχές στις Χιουντάι Ελλάς – την οποία ανέλαβε με τη σύζυγό του, Ρίτσα Συγγελίδη – έναντι τιμήματος 8,1 εκατ. και ΚΙΑ Ελλάς έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος, ωστόσο, ανεστάλη. Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Hyundai και Kia Motors πούλησε το 70% των μετοχών του ομίλου στον όμιλο Βασιλάκη και συγκεκριμένα στην Autohellas, μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης. Στο πλαίσιο αυτής, μεταβιβάστηκαν προς τις τράπεζες ακίνητα του ίδιου και των εταιρειών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Ρόδο και Αράχωβα, με ορισμένα από αυτά να παίρνουν το δρόμο του πλειστηριασμού.

    Όσο για την P.B.S MOTION, που ιδρύθηκε με φιλόδοξο στόχο την αντιπροσωπεία της Aston Martin στην Ελλάδα, πριν από λίγες ημέρες τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης από το εμπορικό μητρώο, ένα χρόνο μετά τη λύση της εταιρείας και τον ορισμό εκκαθαριστή. Με τζίρο μικρότερο των 170 χιλ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας είχαν φτάσει τα 1,5 εκατ. ευρώ το 2019, κατά την χρήση που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ