• Real Estate

    Νέα γραφεία ρίχνει στην αγορά η μετακόμιση της Generali στη Συγγρού


    Ενοικιαστή για το κτίριο γραφείων ιδιοκτησίας της, αναζητά η Generali, ενόψει της μετακόμισης της έδρας της στο νέο συγκρότημα που αναπτύσσει επί της Λεωφόρου Συγγρού η κοινοπραξία των Dimand, Prodea και EBRD.

    Παρά το γεγονός πως γνωστοί παίκτες του ελληνικού real estate ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του ακινήτου στο Νέο Κόσμο, στόχος της Generali είναι να εκμισθώσει το κτίριο για το οποίο ζητά μηνιαίο ενοίκιο 55.000 ευρώ, με τη βοήθεια της κτηματομεσιτικής Cushman & Wakefield.

    Το κτίριο έχει επιφάνεια 3.300 τ.μ., διαθέτει τρία υπόγεια 757 τ.μ. έκαστο και οκτώ ορόφους και κατασκευάστηκε το 2002. Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος και έτοιμος προς χρήση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 38 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

    Μια αυτοματοποιημένη πόρτα εισόδου κατά μήκος της οδού Ηλείας Ηλιού οδηγεί σε ένα λόμπι εισόδου διπλού ύψους με υποδοχή περιοχή ενώ το πάρκινγκ έχει πρόσβαση από την οδό Πυθέου.

    To ισόγειο των 608 τ.μ. φιλοξενεί την υποδοχή, γραφεία και χώρους συναντήσεων, ο ημιόροφος των 285 τ.μ., ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος όροφος 480 τ.μ. έκαστος είναι χώροι γραφείων, στον 4ο όροφο 317 τ.μ. λειτουργεί εστιατόριο για τους εργαζόμενους, ο πέμπτος και έκτος όροφος γραφείων έχουν επιφάνεια από 328 τ.μ. και στο δώμα λειτουργεί το κλιμακοστάσιο.

    Το θέλγητρο της λεωφόρου Συγγρού

    Η τοποθεσία του ακινήτου αναμένεται ότι θα προσελκύσει μισθωτές της πολυεθνικής ασφαλιστικής με ευκολία.

    Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το τετράστερο Ibis Styles Athens route της Accor, το ιστορικό κτίριο της Ελευθεροτυπίας στην Ηλία Ηλιού, που στεγάζει την έδρα της εταιρείας τεχνολογίας Webhelp και έχει πιστοποιηθεί ήδη κατά LEED, καθώς και το συγκρότημα στο οποίο θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της Generali εν Ελλάδι.

    Η ολοκλήρωση του κτιρίου γραφείων, που φιλοξενούσε την έδρα της Importex, στη λεωφόρο Συγγρού αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι. Το κτίριο που έχει ήδη αποκτήσει η Generali, ενώ έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.900 τ.μ..

    Στόχος των Prodea και Dimand είναι το ακίνητο να πιστοποιηθεί ως πράσινο, κατά το πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold. Θυμίζουμε πως η συνολική επένδυση για το συγκρότημα γραφείων έφτασε τα 41 εκατ. ευρώ, ενώ η κοινοπραξία έχει ήδη συμφωνήσει για τη μίσθωση 6 από τους 7 ορόφους και του δεύτερου κτιρίου γραφείων επί της οδού Λαγουμιτζή.

    Ιδιοκτήτρια γραφείων 11.000 τ.μ. η ασφαλιστική

    Με αυτό το deal η Generali συνεχίζει και στην Ελλάδα την «παράδοση» που τη θέλει να επενδύει σε σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων στη δυτική Ευρώπη, αφού στη χώρα μας θα είναι ιδιοκτήτρια δύο κτιρίων γραφείων, συνολικής επιφάνειας άνω των 11.000 τ.μ., εκ των οποίων το ένα θα ιδιοχρησιμοποιείται.

    Ενδεικτικά, ιδιοκτησίας της πολυεθνικής είναι συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων 366 στρεμμάτων στο Μιλάνο, το οποίο περιλαμβάνει κι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο, ένα συγκρότημα 44 ορόφων με γραφεία, εκθέσεις κι εστιατόριο στο Παρίσι κι ένα συγκρότημα με γραφεία και εμπορικούς χώρους στο κέντρο του Λονδίνου, επιφάνειας 40.000 τ.μ. και 15 ορόφων.



    ΣΧΟΛΙΑ