• Real Estate

    Κίνημα «δεν κληρονομώ»: Απτόητη η αποποίηση κληρονομιάς και φέτος

    • NewsRoom
    κληρονομια


    Αμείωτο εμφανίζεται το κίνημα «δεν κληρονομώ» και κατά τους πρώτους αυτούς μήνες του 2019, καθώς οι πολίτες που υπάγονται σε κληρονομιές συνεχίζουν με την ίδια δυναμική να σπεύδουν στα Ειρηνοδικεία, ώστε να αποποιηθούν της κληρονομιάς τους και να αποφύγουν τους φόρους που φέρνει η αποδοχή, κυρίως σε ό,τι αφορά στα ακίνητα.

    Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προκύπτουν από 71 ειρηνοδικεία μαρτυρούν ότι, σε ορισμένες περιοχές, οι αποποιήσεις κληρονομιάς που έχουν γίνει κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019 σημειώνουν ήδη αριθμούς ρεκόρ, συγκριτικά με το περασμένο έτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του φετινού έτους, ορισμένα ειρηνοδικεία έχουν διαχειριστεί αποποιήσεις κληρονομιάς περισσότερες απ’ ότι όλο το 2018 συνολικά.

    Η πρόθεση των πολιτών να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική τις αποποιήσεις κληρονομιάς έγινε φανερή ήδη από την αρχή του έτους, βάσει των στοιχείων που είχαν προκύψει.

    Αναφορικά με τα πιο χαρακτηριστικά διαθέσιμα στοιχεία που υφίστανται τώρα, για τις αποποιήσεις κληρονομιάς κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019, ισχύουν τα εξής:

    -Στο Πολύκαστρο Κιλκίς το ειρηνοδικείο έχει επεξεργαστεί 292 αιτήσεις, όταν ο συνολικός αριθμός το 2018 ήταν 135.
    -Στο ειρηνοδικείο του Αργοστολίου-Σάμης υπάρχουν 125 αιτήματα. Σημειώνεται ότι ολόκληρο το 2018 είχαν κατατεθεί 124.
    -Στη Θάσο, οι αιτήσεις αγγίζουν τις 50, ενώ πέρυσι ήταν μόλις κατά 10 περισσότερες.
    -Στην Καλλονή, το φετινό πρώτο τετράμηνο, οι αιτήσεις είναι 21, όταν όλο το 2018 είχαν κατατεθεί 28.

    Σημειώνεται ότι, σε αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, οι αιτήσεις του «δεν κληρονομώ» έχουν φτάσει τις 15.000.



    ΣΧΟΛΙΑ