• Οικονομία

    «Δεν κληρονομώ»: Η βαριά φορολογία βραχνάς για τους κληρονόμους

    κληρονομια


    Σε αποποίηση κληρονομιάς οδηγείται πλήθος πολιτών, που αδυνατεί να πληρώσει τους αβάσταχτους φόρους, που απαιτούνται, προκειμένου ο εμπλεκόμενος να πάρει στην κυριότητά του ό,τι έχει κληρονομήσει. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας να απαλλαγούν της κληρονομιάς.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» και βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Υποθηκοφυλάκειο Αθηνών, μόνο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έχουν κατατεθεί, στην Αθήνα, 3.300 αιτήματα αποποίησης κληρονομιάς, σε αντίθεση με όσα έγιναν αποδεκτά, που φτάνουν μόνο τα 1.062.

    Μια πρώτη πρόβλεψη, από το διευθυντή γραμματείας του Ειρηνοδικείου, Γιώργο Αλιφέρη, είναι ότι το 2019 θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2018. Αυτό σημαίνει, σε αριθμούς, ότι αναμένεται να κατατεθούν περίπου 14.568 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς.

    Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου, κατατέθηκαν 1.850 αιτήσεις.

    Το 2018 υπολογίζεται ότι κατατέθηκαν συνολικά 8.100 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς, αριθμός αυξημένος κατά 45,6% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ειρηνοδικείου της συμπρωτεύουσας, Ιωάννη Γιαννάκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι αναζητούν κληρονόμους!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τρύπιο… κουβά καταλήγουν οι φόροι μας, λένε οκτώ στους 10 Έλληνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλη η αλήθεια για το ίδρυμα Ωνάση και τους φόρους που πληρώνει στο ελληνικό Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ