• Real Estate

    Οι νέοι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις οδούς Όθωνος 6 και Σέκερη 1 και το νέο χαρτοφυλάκιο που πουλά η Alpha Bank

    • Της Τέτης Ηγουμενίδη


    Η Dromeus Greco Fund αγόρασε ένα από τα πλέον κεντρικά ακίνητα που τέθηκε προς πώληση, στην οδό Όθωνος 6 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ένα δεύτερο ακίνητο, στην οδό Σέκερη 1 στο Κολωνάκι, εξαγοράστηκε από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

    Πωλητής και των δύο ακινήτων (γραφειακοί χώροι) ήταν η Bain Capital η οποία έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς.

    Το ακίνητο στην Όθωνος έχει μισθωτές, μεταξύ άλλων, το Bloomberg, την EBRD και την  McKinsey, ενώ στη Σέκερη στεγάζει γραφεία βουλευτών, είναι δηλαδή μισθωμένο από τη Βουλή.

    Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, και τα δύο πουλήθηκαν σε υψηλές τιμές με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 13,5 εκατ. ευρώ και 13,1 εκατ. αντίστοιχα και με απόδοση στην περιοχή του 4,5% χαμηλή σε σχέση με το 7% που θεωρείται η μέση απόδοση για γραφειακούς χώρους.

    Η αγορά των ποιοτικών επαγγελματικών ακινήτων φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά μπρος, κάτι που διευκολύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε πώληση και άλλων χαρτοφυλακίων από αυτά που έχουν συσσωρεύσει από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank σύντομα θα ανακοινώσει την πώληση ενός πακέτου ακινήτων που θα περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο στο Δέλτα του Φαλήρου με μισθωτές τους κινηματογράφους Village και το Jumbo, πρώην ιδιοκτησία της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, καθώς και άλλα μικρότερα ακίνητα με γραφειακούς χώρους.



    ΣΧΟΛΙΑ