• Real Estate

    Grivalia Hospitality: Με τρία νέα έργα σε λειτουργία τη σεζόν του 2023

    Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος & CEO της Grivalia Hospitality


    Με τρία νέα projects σε λειτουργία εκ των οποίων τα δύο στην αθηναϊκή ριβιέρα – θα κλείσει τη θερινή σεζόν του 2023 η Grivalia Hospitality, λίγο πριν κλείσει ένα χρόνο από τη μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα, την οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την παρουσία του στο συνέδριο της Prodexpo ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, αναφερόμενος στη δυσκολία ανάπτυξης πολυτελών τουριστικών θερέτρων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες τουριστικές μονάδες προς αγορά. «Ο συντονισμός είναι δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό σε τέτοιου είδους έργα χρειάζεται να λάβει η κάθε εταιρεία υπόψη όλα τα παραπάνω για τον προγραμματισμό της επένδυσης. Δεν είναι εφικτό τέτοιες επενδύσεις να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες, είναι ένας κύκλος που μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία πενταετία», πρόσθεσε.

    Ο ίδιος παρέθεσε λεπτομέρειες για το έργο ανάπλασης των Αστεριών Γλυφάδας, μία επένδυση που κοστολογήθηκε τελικά στα 140 εκατομμύρια ευρώ και θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι υπό την ομπρέλα του One&Only, brand της Kerzner International. «Αρκετοί που είχαν δει την πρότερη κατάσταση των Αστεριών, δεν έχουν αίσθηση της έκτασης, η οποία είναι περίπου 280 στρέμματα. Εκεί δημιουργούμε ένα μικρό οικοδομικό αποτύπωμα, καθώς θα περιλαμβάνει μόνο 25.000 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στα Αστέρια η λειτουργία του ξενοδοχειακού τμήματος και των εγκαταστάσεων εστίασης θα είναι διακριτή, ώστε οι χώροι f&b να είναι διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό. Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου, στα σχέδια της εταιρείας είναι η διατήρηση της υφιστάμενης βλάστησης, αλλά και η φύτευση 200.000 νέων φυτών και δέντρων που έχουν επιλεχθεί βάσει τους κλίματος της περιοχής. Ως προς την ενεργειακή επάρκεια του project, υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε συγκεκριμένους χώρους της ανάπτυξης (για παράδειγμα στους χώρους στάθμευσης), τα οποία θα εξασφαλίζουν την θέρμανση όλων των υδάτινων στοιχείων του συγκροτήματος, όπως είναι οι πισίνες.

    Ακόμη ένα έργο που θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality είναι το πολυτελές camping στη Βούλα, προϊόν που εισάγει την έννοια του glamping στην ελληνική αγορά και θα περιλαμβάνει την πρώτη ιδιωτική λέσχη των νοτίων προαστίων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, spa, εστιατόρια και άλλες παροχές. Πρόκειται για επένδυση με αρχικό προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην ανάπτυξη 30 πολυτελών σκηνών σε 45 στρέμματα γης στη Βούλα, τα οποία η Grivalia Hospitality μισθώνει από την ΕΤΑΔ.

    Τέλος, την προσεχή σεζόν θα λειτουργήσει η τουριστική ανάπτυξη της Grivalia Hospitality στην Πάρο, στο τριάστερο ξενοδοχείο Piperi το οποίο μετέτρεψε η εταιρεία σε πολυτελές θέρετρο 38 κλειδιών. Στην πρότερή του κατάσταση το ξενοδοχείο στη Νάουσα περιέλαμβανε 58 δωμάτια, με την εταιρεία να εκμεταλλεύεται μία αδόμητη έκταση στην περιοχή και τελικά να θέτει σε λειτουργία ένα συγκρότημα με περισσότερο ευρύχωρα δωμάτια.

    Θυμίζουμε πως η εταιρεία – που οδεύει προς χαρτοφυλάκιο αξίας 1,1 δισ. – εδρεύει στην Αθήνα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας τα κεντρικά της γραφεία από το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη πριν από μία διετία κι επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Grivalia Hospitality στα μέσα Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ