• Real Estate

    Αίτηση ακύρωσης ΚΥΑ για την ανάπτυξη του Ελληνικού στο ΣτΕ από 19 άτομα με επικεφαλής τον Κρίτωνα Αρσένη

    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Ακόμα μία προσφυγή (η δεύτερη) κατά Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά σε Ζώνες Ανάπτυξης για το έργο του Ελληνικού κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Οι προσφεύγοντες είναι 19 πολίτες με επικεφαλής τον βουλευτή του ΜεΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

    Ειδικότερα, ζητείται η ακύρωση της από 2/10/19 ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Έγκριση Πολεοδομιών Μελετών και Περιοχών προς Πολεοδόμηση Α-Π1, Α-Π2,Α-Π3,Α-Π4,Α-Π5,Α-Π6 και ΠΜ-Π1 του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και των Περιβαλλοντικών όρων της Εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης ως προς τις περιοχές αυτές».

    Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για αντισυνταγματικότητα σε ρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ως προς το έννομο συμφέρον αναφέρεται ότι η εφαρμογή της επίμαχης ΚΥΑ θα οδηγήσει σε εντατική ανοικοδόμηση μεγάλης αστικής έκτασης.

    Η εκδίκαση της προσφυγής έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου 2020 από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

    Η πρώτη προσφυγή «νέας γενιάς» (έπειτα δηλαδή από τις 4 ΚΥΑ που εκδόθηκαν μετά το καλοκαίρι φέτος) στο ΣτΕ κατατέθηκε στη 1 Νοεμβρίου από τρία σωματεία του Υπουργείου Πολιτισμού από κοινού με εκπροσώπους της Ευρείας Επιτροπής Υπεράσπισης του Ελληνικού και αφορά επίσης την ΚΥΑ Πολεοδόμησης.



    ΣΧΟΛΙΑ