• Real Estate

    Έκπτωση φόρου έως 40% για την αναβάθμιση κατοικιών

    • NewsRoom
    ακίνητα


    Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέχει έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για τους πολίτες που θα προχωρήσουν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Ο κ. Πέτσας είπε ότι η έκπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος.

    Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4.000 ευρώ.  Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

    «Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4 τοις εκατό αυτού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Και πρόσθεσε:

    «Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε η υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους».



    ΣΧΟΛΙΑ