• Real Estate

    Brown: Διπλασιάζουν τα ξενοδοχεία τους στην Ελλάδα οι Ισραηλινοί επενδυτές

    Leon Avigad, Ιδρυτής της Brown Hotels


    Με 20 ξενοδοχεία σε λειτουργία θα δραστηριοποιείται έως το τέλος του 2023 η Brown Hotels, ανεβάζοντας ταχύτητα στις επενδύσεις που προγραμματίζει στην πρωτεύουσα αλλά και εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Η ξενοδοχειακή Ισραηλινών συμφερόντων έχει μέχρι σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της 11 μονάδες, χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνονται τα ακίνητα που έχει αγοράσει ή μισθώσει για να αναπτύξει μελλοντικά, ούτε και τα 72 ξενοδοχεία του project Tethys, τα οποία περιέρχονται στην κοινοπραξία με το fund του Νίκου Καραμούζη και εταιρεία συμφερόντων του Θανάση Λασκαρίδη. Με στόχο να αυξήσει το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά, όπου εισήλθε μετά το Ισραήλ και πριν κάνει το βήμα στην Κροατία, η Brown έχει ήδη δρομολογήσει το άνοιγμα εννέα έως νέων 10 μονάδων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

    Σφήνα στα πεντάστερα και στα resorts

    Η αρχή θα γίνει στις αρχές της τουριστικής σεζόν, τον Μάιο, που συμπίπτει με το άνοιγμα της Brown εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας. Παρόλο που η ανακαίνιση του Mr & Mrs White Resort & Spa στα Χανιά είναι το δεύτερο βήμα των Ισραηλινών στα ελληνικά νησιά, είναι το πρώτο resort που θα ανακαινιστεί ριζικά. Είχε μεν προηγηθεί η επένδυση στην Κέρκυρα, η οποία περιήλθε μεν στην κατοχή της εταιρείας, αλλά φέτος λειτούργησε με την παλιά της επωνυμία Akron Seascape Resort. Στα Χανιά, λοιπόν, και συγκεκριμένα στην παραλία του Σταυρού, το Isla Brown Chania θα λειτουργήσει το προσεχές καλοκαίρι με 177 δωμάτια, χώρους εστίασης, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, τζακούζι, θερινό σινεμά, club για παιδιά, συνεδριακό χώρο, γυμναστήριο και spa.

    Isla Brown Chania
    To Isla Brown Chania ανοίγει τον Μάιο του 2023

    Ακολουθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενοδοχείου Ελπίς στο Λουτράκι, που θα λειτουργήσει υπό brand της Brown και την επανέναρξη του κλειστού Loutraki Palace που θα μετονομαστεί σε Villa Brown Loutraki. Οι επενδύσεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των καταλυμάτων στο θέρετρο της Πελοποννήσου σε τέσσερα, ενώ οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν μία ακόμη κίνηση στην περιοχή, την οποία ο βασικός επενδυτής του σχήματος Meni Weitzman, έχει δηλώσει ότι θέλει να μετατρέψει σε «νέα Μύκονο», ώστε να ανακτήσει την παλιά της αίγλη.

    Επιπλέον τέσσερα ξενοδοχεία με την επωνυμία της Brown θα προστεθούν στο δυναμικό της Αθήνας τον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για το Brown Spices στην Ευριπίδου, με όνομα εμπνευσμένο από τα μπαχαράδικα της περιοχής που ανοίγει τις πόρτες του τον Απρίλιο. Θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο  (κτίριο του 1930 που θα ανακαινιστεί σε στυλ Bauhaus), το Sans Rival στη Λιοσίων, το τετράστερο Museum Hotel στη Μπουμπουλίνας, που ανήκε μέχρι πρότινος στον όμιλο Τσακίρη. Στις αμέσως επόμενες προτεραιότητες ανήκει το Lycourgou, ξενοδοχείο 220 δωματίων στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο δίνει έμφαση η Brown, καθώς και η ανακατασκευή νεοκλασσικού κτιρίου στην Ομόνοια.

    Brown Spices
    To Brown Spices ανοίγει τον Σεπτέμβριο του 2023

    Θεσσαλονίκη & νησιά

    Την αυλαία των επενδύσεων του 2023 θα κλείσει η Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα, η ξενοδοχειακή έχει στα σκαριά τη μετατροπή του κτιρίου που φιλοξενεί έως και σήμερα το Mediterranean College, επί της Εγνατίας. Έως τα μέσα της δεκαετία του 1990, το ακίνητο στέγαζε το ξενοδοχείο «Βιέννη». Επιπλέον, ως Tobacco Thessaloniki, θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο δυναμικότητας 138 δωματίων στις παλιές καπναποθήκες Μιχαηλίδη στα Λαδάδικα.

    Εκτός από την αύξηση των ξενοδοχείων στη χώρα, η Brown έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της στα πεντάστερα ξενοδοχεία, κίνηση στην οποία στοχεύει να δώσει περισσότερη ώθηση προσεχώς. Το Isla, το πολυτελές brand της Brown συστήθηκε στους επισκέπτες των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, όπου η Elastic Architects ανακαίνισε το παλιό ξενοδοχείο Χανικιάν. Εκτός του Isla Brown Chania, που προαναφέρθηκε, επόμενη προσθήκη στον πεντάστερο χάρτη της Brown θα αποτελέσει η επένδυση 14 εκατομμυρίων στο Σούνιο, η οποία, πάντως, γνωρίζει καθυστερήσεις στην κατασκευή. Το Isla Brown Sounio θα πάρει τη θέση εγκαταλελειμμένης μονάδας στην Πούντα Ζέζα, παραλία της Κάτω Ποσειδωνίας, σε έκταση 33 στρεμμάτων και θα έχει δυναμικότητα 179 δωματίων, συνοδεία spa, εστιατορίου, γυμναστηρίου, εμπορικών καταστημάτων και αίθουσας συνεδριάσεων για 500 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ