• Real Estate

    Αυτή είναι η ακριβότερη βίλα στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Μία νεόκτιστη έπαυλη που δεσπόζει σε λόφο του L.A. είναι το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ και ο ιδιοκτήτης του έχει βάλει πωλητήριο.

    Πρόκειται για ένα τεράστιο οίκημα 9.230 τ.μ. που για την ανέγερσή του χρειάστηκανεπτά χρόνια και πλέον πωλείται έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η βίλα βρίσκεται στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες και προσφέρει, μεταξύ άλλων μουσικό club, 20 υπνοδωμάτια, 30 μπάνια, τέσσερις πισίνες, ειδικό χώρο για μπόουλινγκ, σινεμά 32 θέσεων, γκαράζ για 30 αυτοκίνητα και θέα 360 μοιρών προς τη Νότια Καλιφόρνια.

    Ιδιοκτήτης είναι ο πρώην παραγωγός και νυν επενδυτής στο real estate , Nile Niami.

    Η πώληση του οικήματος έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ και για έναν ακόμη λόγο.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξαν πολλά κατασκευαστικά προβλήματα και πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται εάν το πρότζεκτ έχει όντως περάσει στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του.

     Ερωτηθείς σχετικά, ο Niami ανέφερε ότι απομένουν ελάχιστες εργασίες για την ολοκλήρωσή του.

    Με τα κατασκευαστικά προβλήματα να προκαλούν καθυστερήσεις αλλά και τη χρηματοδότηση να μη ρέει, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν όντως τελικά θα ολοκληρωθεί ποτέ το μεγαλόπνοο αυτό πρότζεκτ.  Ο κατασκευαστής ωστόσο, ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στις «τελικές πινελιές» και μένει σταθερός στην τιμή πώλησης που ζητάει, τιμή, που πρέπει να υπογραμμίσουμε, θα το καταστήσει το πιο ακριβό σπίτι στις ΗΠΑ και, πιθανότατα, στον πλανήτη.

    Όσο για την τιμή του ακινήτου, ο ίδιος σχολιάζει: «Όταν ξεκίνησε η κατασκευή, δεν υπήρχaν περιθώρια στην αγορά για να ζητήσω 500 εκατ. δολάρια από τον υποψήφιο αγοραστή. Τώρα υπάρχουν τόσες πολλές πωλήσεις στο Λ.Α. με μεγάλα τιμήματα, που η προτεινόμενη τιμή για το πρότζεκτ μας δε φαντάζει πια παράλογη».



    ΣΧΟΛΙΑ