• Δελτία Τύπου

    Train Stories: Το περιοδικό που έρχεται να κάνει πιο ευχάριστο το ταξίδι με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    • NewsRoom


    Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε στη δημιουργία ενός περιοδικού, του Train Stories. Στόχος του περιοδικού είναι να κάνει πιο ευχάριστο το ταξίδι των επιβατών σε όλο το Σιδηροδρομικό Δίκτυο, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για ένα lifestyle περιοδικό. Το κάθε τεύχος θα έχει 3μηνη διάρκεια και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν σε Α’ & Β’ θέση σε όλους τους συρμούς εντός Ελλάδος.

    Ενδεικτικά οι Θεματικές Ενότητες του περιοδικού είναι: τέχνη, πολιτισμός, τοπική κουλτούρα, events, τάσεις, design, αρχιτεκτονική, street art, fashion, τεχνολογία, γεύση, στέκια, προφίλ και παρουσιάσεις προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών, designers και δημιουργών.

    Στόχος και Αποστολή της Έκδοσης

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στόχος και αποστολή της έκδοσης είναι το περιοδικό να γίνει ο πιο έγκυρος, επιδραστικός κι ευχάριστος τρόπος ενημέρωσης στις πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης με τραίνο, καλύπτοντας σφαιρικά το Σιδηροδρομικό Δίκτυο, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα.

    Στόχος, παράλληλα, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να συστήσει το νέο πρόσωπό της, να επικοινωνήσει τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, να παροτρύνει τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη/επιβάτη να αγαπήσει, προτιμήσει, επιλέξει, εμπιστευτεί το τραίνο ως τρόπο μετακίνησης.

    Επίσης, στοχεύει στο να ανοίξει έναν αμφίδρομο διάλογο με τους επιβάτες ή τους επισκέπτες ενός «τραινικού» προορισμού, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες των πόλεων-σταθμών μέσω της προώθησης του πολιτισμού, της κουλτούρας και του τρόπου ζωής στον κάθε τόπο, αναδεικνύοντάς τον με τρόπο που θα ενισχύει την επισκεψιμότητα και την εμπορική κίνηση της τοπικής κοινότητας και οικονομίας.

    Ακόμη, σκοπεύει να μιλήσει για τη Νέα Εποχή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη χρήση του πιο οικονομικού, ασφαλούς, άνετου και οικολογικού τρόπου μετακίνησης, τροφοδοτώντας και εκπληρώνοντας το πάθος του επιβάτη για την κουλτούρα του τραίνου και τους τουριστικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας.

    Να κάνει, τέλος, τόσο τον Έλληνα όσο και τον ξένο επισκέπτη, να γνωρίσει, να αγαπήσει, να προτιμήσει το τραίνο!

    Ξενάγηση στις Θεματικές Ενότητες του περιοδικού

    ΒΟΑRDINGPASS

    Η πρώτη ενότητα του περιοδικού ξεκινά με ένα πολυσέλιδο κομμάτι, το οποίο αποτελεί στην ουσία μία “περίληψη” της ουσίας και της φιλοσοφίας της έκδοσης. Ένα πολυθεματικό έγκυρο μείγμα από τις πιο επίκαιρες, ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες και ιδιαίτερες ειδήσεις, τάσεις και προτάσεις, ώστε να καλύπτονται οι προτιμήσεις και οι ανάγκες όλων. Εδώ, ο αναγνώστης θα βρει με μια φρέσκια προσέγγιση, μικρά γρήγορα κείμενα, αλλά και εμβόλιμα μεγαλύτερα, που του κρατούν συντροφιά στη σύντομη ή μεγαλύτερη διαδρομή του.

    CONNECTIONS

    Όλα όσα μας συνδέουν με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις μεγάλες ιστορικές ή πολιτιστικές στιγμές κάθε προορισμού, την παράδοση και τις συνήθειες των τοπικών κοινωνιών.

    Συνεντεύξεις, θέματα, διηγήσεις από ντόπιους, τοπικοί μύθοι και θρύλοι, ιστορικά θέματα μέσα από ένα αφηγηματικό μοντέρνο τρόπο, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα ή εκλαϊκευμένα ιστορικά βιβλία, που αναφέρονται στους προορισμούς που μας ενδιαφέρουν.

    DISCOVERGREECE

    Το εισιτήριο για να γνωρίσει ο ταξιδιώτης τις καλύτερες ιστορίες που έχει να προσφέρει ο κάθε προορισμός. Εξερευνούμε την “αληθινή” Ελλάδα, αυτή που έχει πάντα να πει πολλά, προωθώντας όλους τους σταθμούς, τις προσωπικότητες και τα έργα σε κάθε προορισμό, και παράλληλα φωτίζουμε την ιστορία, τις παραδόσεις και τις γεύσεις, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πρακτικές οδηγίες και πληροφορίες.

    EXPERIENCE

    Η Ελλάδα των πέντε αισθήσεων. Η ολοκληρωτική απόλαυση ενός προορισμού μέσα από την έννοια της προσωπικής εμπειρίας και του βιωματικού τρόπου γραφής/περιγραφής.

    Ιδέες και άγνωστες προτάσεις για ταξιδιώτες κάθε τύπου: τους περιπετειώδεις, όσους αγαπούν την πολυτέλεια, όσους κάνουν διακοπές, οικογενειακές ή μη, τους ανθρώπους που θέλουν πάντα να παίρνουν μαζί τους ένα ενθύμιο από τους προορισμούς των ταξιδιών τους, τους λάτρεις της γεύσης, τους φανατικούς της τέχνης, της μόδας, του θρησκευτικού, ιαματικού,συνεδριακού τουρισμού, κ.λπ..

    ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΘΕΜΑΤΑ

    Σε κάθε τεύχος θα υπάρχουν εκτεταμένα άρθρα-ρεπορτάζ, τα οποία θα τοποθετούνται σε όποια από τις προαναφερθείσες ενότητες ταιριάζουν.Η μυθιστορηματική ιστορία και ο πολιτισμός, οι αέναες εμπειρίες που έχει να δείξει η Ελλάδα.

    TRAINOSEMANUALGUIDE

    H τελευταία ενότητα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους ταξιδιώτες. Σταθερά θέματα εδώ, μεταξύ άλλων, είναι: χάρτες, ενημερωμένοι πίνακες δρομολογίων, δράσεις που λαμβάνουν χώρα στους σταθμούς. Στην ενότητα αυτή θα περιλαμβάνονται, μόνιμα, πληροφορίες για τις αποσκευές, την ενοικίαση αυτοκινήτου, τη διαμονή, τη μετακίνηση και άλλες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επιπρόσθετα, θα παρέχονται συμβουλές για πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι.



    ΣΧΟΛΙΑ