• Δελτία Τύπου

    Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» στη HOPEgenesis


    H HOPEgenesis είναι μεταξύ των 50 προσώπων και οργανώσεων που θα λάβουν το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018. Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχο έχει να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις:

    • προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία,
    • προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών,
    • σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και
      προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μεταξύ των 50 νικητών στην Ε.Ε. για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018 ανακηρύχθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ύστερα από πρόταση της Ευρωβουλευτού κυρίας Ελισάβετ Βόζενμπεργκ.

    Οι Έλληνες βραβευθέντες θα τιμηθούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ και οι 50 νικητές θα τιμηθούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες στις 9 Οκτωβρίου.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βράβευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://bit.ly/2kStReB

    Η HOPEgenesis

    Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει υποστηρίξει 25 γυναίκες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να φέρουν στην ζωή 27 παιδιά (ενδεικτικά αναφέρονται τα νησιά Αλόννησος, Θύμαινα, Κάσος, Λειψοί, Σκόπελος, Σκύρος, Τήλος, Φούρνοι), ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 26 μωρά με την αρωγή της HOPEgenesis. Το πρόγραμμα της HOPEgenesis έχει «υιοθετήσει» 36 ακριτικά νησιά και 87 απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα κάθε εγκυμονούσας γυναίκας που κατοικεί μόνιμα σε αυτές τις περιοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ