• Δελτία Τύπου

    Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Παρουσίαση του βιβλίου «Το αγόρι με τη βαλίτσα» της Ξένιας Καλογεροπούλου

    Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

    Από αριστερά: Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρίζα Ντεκάστρο, Βασίλης Σελιμάς


    Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, η παρουσίαση του βιβλίου «Το αγόρι με τη βαλίτσα», το οποίο είναι διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μάικ Κένι, σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά.

    Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
    Γιώτα Φέστα

    Σε μια ζεστή βραδιά, η Ξένια Καλογεροπούλου, αφού αφηγήθηκε με τον δικό της μοναδικό τρόπο την ιστορία του βιβλίου, συζήτησε με τη συγγραφέα και κριτικό Μαρίζα Ντεκάστρο την απόφασή της να διασκευάσει το συγκεκριμένο έργο, το θέμα των προσφύγων, αλλά και γενικότερα την παιδική λογοτεχνία. Στη συνέχεια ο εικονογράφος Βασίλης Σελιμάς μίλησε για την επιλογή του η εικονογράφηση να είναι ασπρόμαυρη και τον ρόλο των εικόνων στην απόδοση των νοημάτων και την ένταση των συναισθημάτων.

    Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
    Ευγενία Σηφάκη

    Η Ευγενία Σηφάκη, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσέγγισε το βιβλίο ως ένα διαπολιτισμικό κείμενο, ενώ η ηθοποιός Γιώτα Φέστα μίλησε για την Ξένια Καλογεροπούλου και το έργο της, μέσα από την προσωπική τους γνωριμία και συνεργασία.

    Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι μαζί με τον δάσκαλό τους Ιωάννη Ρόμπα παρουσίασαν δυο τραγούδια που συνέθεσαν με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Ελένη Σταματάκη, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής.



    ΣΧΟΛΙΑ