• Δελτία Τύπου

    Πρώτη ημερίδα «Αξιολόγηση Οικονομικής Ελευθερίας: Ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη» στις 9.12.2016

    • NewsRoom


    Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σε συνεργασία με το Fraser Institute του Καναδά και το Atlas Network των Η.Π.Α. διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 10.00πμ, στο AMALIA Hotel (Λ. Αμαλίας 10, Αθήνα, 105 57),  την ημερίδα «Αξιολόγηση Οικονομικής Ελευθερίας: Ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη». Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν μέσα από άμεσες διαδικασίες συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, για μια Ελλάδα με μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία.

    Στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο Κωστής Χατζηδάκης, θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διοργανωθούν τέσσερα παράλληλα workshops, τα οποία εστιάζουν σε αντίστοιχους βασικούς τομείς της οικονομίας: (1) Μέγεθος κράτους (2) Κράτος δικαίου και περιουσιακά δικαιώματα (3) Ρυθμιστικό πλαίσιο αγοράς και (4) Νόμισμα – ελευθερία κίνησης κεφαλαίων (για περισσότερα πατήστε εδώ)

    Η ημερίδα του ΚΕΦίΜ, διοργανώνεται στα πρότυπα ανάλογων αξιολογήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, με βάση τον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας. Ο Δείκτης Economic Freedom of the World αξιολογεί 159 χώρες και προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας των χωρών τα τελευταία 35 χρόνια. Συγκεκριμένα:

    • δίνει σαφείς ενδείξεις για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η οικονομία σήμερα

    • αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες

    • προτείνει αποτελεσματικά μοντέλα πολιτικών προτάσεων.

    Τα αποτελέσματα της ημερίδας «Αξιολόγηση Οικονομικής Ελευθερίας» θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιανουαρίου 2017 και θα δημοσιευτούν με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ενώ θα αποτελέσουν τη βάση για μελλοντική αξιολόγηση.



    ΣΧΟΛΙΑ