• Δελτία Τύπου

    Πρεμιέρα για το Athens Circular Forum

    • NewsRoom


    Η νεοσύστατη ομάδα ενεργών πολιτών SymbiosisLiving Circular διοργανώνει το πρώτο Athens Circular Forum (#ACF), στον συμβολικό χώρο του Μεγάρου Υπατία στο κέντρο των Αθηνών, στις 18 και 19 Απρίλη 2019, 16.30 – 21.00.

    Στόχος του Forum είναι να αναδειχθεί η  Αθήνα και η  Αττική ως ένα πολλά υποσχόμενο παράδειγμα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, λειτουργώντας ως φάρος καινοτομίας και διαχέοντας καλές πρακτικές σε όλη την Ελλάδα.

    Η Κυκλική μετάβαση της πόλης μας, ξεκινά από την Αθήνα, με 35 ομιλητές και 16 υποστηρικτές και χορηγούς.

    Η Symbiosis – Living Circular στοχεύει στην εξάπλωση της γνώσης, την προώθηση ενός πολύπλευρου κοινωνικού διαλόγου και τη δημιουργία συνεργειών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης σε θέματα Κυκλικότητας. Με σύνθεση, καινοτομία και πραγματικό αντίκτυπο, η ομάδα πιστεύει ότι το μέλλον των Πόλεων και των Περιφερειών είναι η Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου, επιδίωξη του Forum είναι η ατζέντα των Κυκλικών, Έξυπνων, Πράσινων και Βιώσιμων Πόλεων να τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, ξεκινώντας από την Αθήνα, τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές της.

    Ακριβώς γι’ αυτό η πρώτη μέρα περιλαμβάνει έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ το ACF ολοκληρώνεται με μια ειλικρινή συζήτηση για το μέλλον, μεταξύ υποψηφίων Ηγετών της Αττικής: Περιφερειαρχών και Δημάρχων. 

    Συμμετέχουν εν ενεργεία και υποψήφιοι ΔήμαρχοιΠεριφερειάρχες, νυν και πρώην Υπουργοί, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και των Ευρωπαϊκών Θεσμών, σημαντικές προσωπικότητες της επενδυτικής κοινότητας, των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των clusters καινοτομίας, διαπρεπείς ακαδημαϊκοί και policy leaders διεθνούς εμβέλειας, οργανώσεις της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών.  Πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες.

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, τους ομιλητές, συντονιστές, χορηγούς και υποστηρικτές (http://www.symbiosi.eu/el/agenda). Είσοδος ελεύθερη. Απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένων θέσεων.

    Η κυκλική μετάβαση περνά μέσα από τη συμμετοχή σου. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συζητάμε για το παρόν και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον των Κυκλικών Πόλεων στην Ελλάδα.

    Χρυσοί Χορηγοί: Matrix Pack, ΕΥΔΑΠ, Kapa Research 

    Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθήνα 984, Action 24

    Υποστηρικτές: Climate KIC, UNSDSN, Organization – Earth,  ECOCITY, Novoville, Sporos Circular Solutions, Europe Direct – City of Athens, LSE Alumni – HAALSE, , CIVICS, GA Monitoring, EVOTROPIA

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ