• Δελτία Τύπου

    Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα κοντά στην «ΕΛΠΙΔΑ»

    ΕΛΠΙΔΑ

    Σταύρος Αλεξάκης, Πλούταρχος Ρήγας, Μανώλης Παπασάββας, Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, , Ελένη Δούκα- Πατέρα, Κέττυ Φιλιππίδου, Κατερίνα Περίσση, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού


    Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ΛΥΣΙΑΣ» 2017, βράβευσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    ΕΛΠΙΔΑ
    Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση με όλους τους παρευρισκόμενους

    Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1997. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και την COSMOTE, με τη συνεργασία σχολείων, εκπαιδευτικών φορέων, ινστιτούτων, ιδρυμάτων και πανεπιστημίων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις, ενώ έχει και χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, προωθώντας την ιδέα «Παίζω και Βοηθάω», καθώς για τη συμμετοχή κάθε παιδιού στον διαγωνισμό οι χορηγοί του διαγωνισμού καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό, με το οποίο καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του διαγωνισμού, ενώ το ποσόν που απομένει προσφέρεται στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

    ΕΛΠΙΔΑ
    Πλούταρχος Ρήγας, Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κατερίνα Περίσση

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στο Γουδή και παρόντες ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Δούκας Διευθύνων Σύμβουλος Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η κυρία Ελένη Δούκα – Πατέρα, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα & μέλος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ο κύριος Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης Ελλάδας, Μάλτας & Κύπρου της Microsoft Hellas, ο κύριος Σταύρος Αλεξάκης Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft Hellas, η κυρία Κατερίνα Περίσση, Προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Ομίλου ΟΤΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού και Κέττυ Φιλιππίδου.

    ΕΛΠΙΔΑ
    Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελένη Δούκα – Πατέρα

    Η κυρία Βαρδινογιάννη ανοίγοντας την εκδήλωση με σύντομη ομιλία της είπε μεταξύ άλλων: «Μας συγκινεί πραγματικά η πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το έργο μας και η αγάπη σας για τα παιδιά μας, όπως εκφράζεται μέσα από την ηθική και οικονομική υποστήριξη που μας προσφέρουν μέσα σε αυτά τα 14 χρόνια τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ. Ένα σχολείο που έχει μορφώσει γενιές και γενιές με αξίες και ιδανικά και μέσα από αυτή την εμπειρία προετοιμάζει πλέον τους μαθητές ως πολίτες του κόσμου επιδιώκοντας την αριστεία και την πρόοδο, όπως και την διάπλαση σωστών χαρακτήρων και συμπεριφορών βασισμένων στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στους μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, καθώς και στους γονείς και τους καθηγητές τους που τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να τους συγχαρώ όλους γιατί με τη συμμετοχή τους στον ΛΥΣΙΑ στηρίζουν το έργο μας και τα παιδιά μας λαμβάνουν το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης μέσα από παιδιά της ηλικίας τους και πιθανώς συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα!».

    ΕΛΠΙΔΑ
    Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελένη Δούκα – Πατέρα

    Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο κύριος Κωνσταντίνος Δούκας ο οποίος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Μέσα από μια ευχάριστη παιδαγωγική , διαδικασία, τον ΛΥΣΙΑ, θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά όσο τα δικά μας και να στηρίξουμε την προσπάθεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς το έργο της είναι καινοτόμο, πρωτοποριακό και δυναμικό».

    ΕΛΠΙΔΑ
    Μανώλης Παπασάββας, Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελένη Δούκα- Πατέρα, Κέττυ Φιλιππίδου

    Εν συνεχεία απονεμήθηκαν Τιμητικά βραβεία στον κύριο Κωνσταντίνο Δούκα, στην κυρία Ελένη Δούκα Πατέρα και στους χορηγούς του Διαγωνισμούς, καθώς και Τιμητικά Μετάλλια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στους διακριθέντες μαθητές ενώ σε όλους τους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

    ΕΛΠΙΔΑ
    Σταύρος Αλεξάκης, Πλούταρχος Ρήγας, Μανώλης Παπασάββας, Κωνσταντίνος Δούκας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, , Ελένη Δούκα- Πατέρα, Κέττυ Φιλιππίδου, Κατερίνα Περίσση, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού

    Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, όχι μόνο γιατί επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές τους, αλλά και γιατί μέσα από τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό κατάφεραν να βοηθήσουν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».



    ΣΧΟΛΙΑ