• Δελτία Τύπου

    Η Lidl μέγας χορηγός της γιορτής για την ανακύκλωση στο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακλύκλωσης


    Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 01 Ιουνίου η «Μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης» στο πρώτο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, το οποίο λειτουργεί στο χώρο του πρώην “Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

    Από τις 18:30 το απόγευμα το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και υποδέχτηκε τους επισκέπτες με δημιουργικά θεματικά δρώμενα που γέμισαν χαρά μικρούς και μεγάλους.
    Στο πλαίσιο της γιορτής ακολούθησε η βράβευση των μαθητών των σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στον «Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης» μεταφέροντας το μήνυμα για την ουσιαστική συμβολή όλων στη προστασία του περιβάλλοντος. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 200 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Τέλος η γιορτή ολοκληρώθηκε με τη συναυλία από το συγκρότημα των Onirama.

    Στη Lidl Hellas ένας από τους βασικούς πυλώνες Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι το περιβάλλον. Ο στόχος μας για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αποδοτικότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, γι’ αυτό εφαρμόζουμε φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες για την περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία μας. Προχωράμε όμως ένα βήμα παραπέρα και αναλαμβάνουμε την υλοποίηση ενεργειών ώστε να παρακινήσουμε τους συμπολίτες μας να υιοθετήσουν όλοι μια πράσινη στάση ζωής γιατί το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας!

    Η Lidl είναι ο χορηγός του πρώτου πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
    Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία, καθώς είναι το πρώτο και μοναδικό αντίστοιχο πάρκο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ενώ είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών. Στο πάρκο
    Περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου θα πραγματοποιούνται μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργαστήρι καλλιτεχνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου θα κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, χώρο περιβαλλοντικών παιχνιδιών, όπου μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού θα γίνεται εκπαίδευση για την ανακύκλωση συσκευασιών και των οφελών από την προστασία του περιβάλλοντος, μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης για την ανακύκλωση μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου, αλλά και παιδότοπο και χώρο αναψυχής. Το πάρκο το επισκέπτονται καθημερινά 200 – 400 μαθητές για να ανακυκλώσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά εργαστήρια. Επίσης οι γονείς μπορούν να έρθουν με τα παιδιά τους τα Σαββατοκύριακα και να απολαύσουν τους χώρους του πάρκου καθώς και να ανακυκλώσουν.

    Σημαντικό γεγονός είναι ο στόχος που επιτεύχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πρώτο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης όπου σε 3 ημέρες ανακυκλώθηκαν 80.511 συσκευασίες σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης.

    Περιορίζουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας

    Με σύνθημά μας «Ένα καλύτερο Περιβάλλον με καθαρές ακτές» γιορτάσαμε στη Lidl Hellas την 5/6 την Ημέρα Περιβάλλοντος μαζί με τους πελάτες μας. Προσφέραμε με αγορές αξίας άνω των 20 Ευρώ, δωρεάν, σε όλους τους πελάτες μας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων μια βαμβακερή επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τις αγορές τους.
    Στη Lidl Hellas είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, γι΄αυτό και μακροχρόνια πολιτική μας αποτελεί η μείωση της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας. Η χρήση της δεν αποτελεί μόνο ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά παράλληλα συνιστά απειλή για την πανίδα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό στη Lidl Hellas με στρατηγική απόφαση χρεώνουμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας στην Ελλάδα την πλαστική σακούλα με σκοπό η χρέωση αυτή να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας στην αμέριστη χρήση της. Με τον τρόπο αυτό αλλά και μέσω άλλων πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε προς αυτή την κατεύθυνση παρακινούμε τους καταναλωτές να επιλέγουν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, προστατεύοντας το οικοσύστημά μας.

    Ας αποτελέσει η Ημέρα του Περιβάλλοντος ένα έναυσμα για όλους μας, για να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος με καθαρές ακτές!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lidl Hellas: Μια Τσάντα για ένα καλύτερο περιβάλλον με καθαρές ακτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Lidl Hellas στηρίζει διατροφικά 12.000 μαθητές σε 72 σχολεία της Αττικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: I. Ανδρεανίδης: «Θα επενδύσουμε 100 εκ. ευρώ το 2017 ως Lidl Hellas»



    ΣΧΟΛΙΑ