• Δελτία Τύπου

    Μ. Β. Βαρδινογιάννη: O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμά την UNESCO

    • NewsRoom
    μαριαννα βαρδινογιαννη

    Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο


    Ειδική εκδήλωση για την UNESCO και το έργο της για το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Ιρίνα Μπόκοβα για την πολύτιμη προσφορά της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.30 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κατά την προσφώνησή του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της UNESCO, του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization), που από της ιδρύσεώς του, στις 16 Νοεμβρίου του 1945, μέχρι σήμερα παραμένει όχι απλώς επίκαιρο αλλά κεφαλαιώδες. “Αυτό το έργο της UNESCO”, ανέφερε ο Πρύτανης, “αναγνωρίζουμε και τιμούμε σήμερα στο πρόσωπο της Ιρίνας Μπόκοβα. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο και τις δράσεις της UNESCO”.

    ιρινα μποκοβα
    Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO

    Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρέσβειρα Kαλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της κ. Μπόκοβα και γενικότερα στην προσφορά της UNESCO.

    Για το έργο της UNESCO για το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και γενικότερα για τη σημασία των δράσεων σε αυτούς τους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο στην εποχή μας μίλησαν ο Ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Χρήστος Ζερεφός με θέμα «UNESCO και το Περιβάλλον μας», ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Μιχαήλ Μεϊμάρης με θέμα «human[e]ducation: Αλφαβητισμός βασισμένος στο γνώθι σαυτόν» και η καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ελένη Μαντζουράνη με θέμα «H UNESCO συνομιλεί με τα μνημεία: επιτεύγματα και προβληματισμοί».

    Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής πλακέτας στην τιμωμένη κυρία Ιρίνα Μπόκοβα από τον Πρύτανη κ. Δημόπουλο και η αντιφώνηση της τιμωμένης με θέμα «Soft power for the 21st century-UNESCO΄s vision and action», όπου αφού ευχαρίστησε το ΕΚΠΑ για την τιμητική εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου ουμανισμού, μιας νέας “ήπιας δύναμης” με βασικά συστατικά της τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση και με απαρχή την Αθήνα ως κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η κ. Μπόκοβα μίλησε και για την ανάγκη αμοιβαίων αξιών και αντικειμενικών στόχων, όχι μόνο για την ανάλυση-ερμηνεία του παρελθόντος, αλλά και για την προσέγγιση του μέλλοντός μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Β. Βαρδινογιάννη: Συζήτηση 30 εμπειρογνωμόνων στο Ζάππειο Μέγαρο για το προσφυγικό ζήτημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Β. Βαρδινογιάννη: Πραγματοποιήθηκε η “Συνάντηση των Αθηνών” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο. Αθανασίου: Σε κερδοφορία πέρασε η Lamda Development στους εννέα μήνες του 2016



    ΣΧΟΛΙΑ