ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Φίλιππος Ν. Λαιμός είναι εφοπλιστής πέμπτης γενιάς με σύγχρονη επιχειρηματική αντίληψη και διεθνή προσανατολισμό.
Γιος του καπετάν Νικόλα Σπ. Λαιμού και της Ειρήνης Δοξιάδη, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η ναυτιλία αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της οικογενειακής ταυτότητας. Αφού το όνομα Λαιμός είναι από τα πιο εδραιωμένα στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή, με ιστορία 177 ετών.
Σήμερα, μαζί με τον αδελφό του, Αντώνη Λαιμό, συνεχίζουν ως συμπρόεδροι την ανάπτυξη του Ομίλου Enesel, τον οποίο ίδρυσε ο πατέρας τους, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες και το ήθος που συνοδεύουν διαχρονικά την οικογένεια τους.
Με σπουδές στο βρετανικό σχολείο Harrow και πτυχίο Φιλοσοφίας και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Φίλιππος Λαιμός διαθέτει ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
Παράλληλα, διακρίνεται για την ιδιαίτερη σχέση του με την τέχνη και τον πολιτισμό.
Υπό τη διοίκηση των δύο αδελφών, η Enesel Group διαχειρίζεται έναν σύγχρονο και διαφοροποιημένο στόλο, που περιλαμβάνει δεξαμενόπλοια, containerships και bulk carriers, ενισχύοντας διαρκώς την παρουσία της στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές.
Ο Αντώνης και ο Φίλιππος Λαιμος γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ομίλου, εστιάζοντας σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες και επενδύοντας σε νέες δραστηριότητες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδρυση, το 2021, της Enesel Bulk Logistics DMCC, εταιρείας εκμετάλλευσης πλοίων ξηρού χύδην φορτίου και logistics, με παγκόσμια παρουσία μέσω γραφείων στο Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη, το Λίμπεκ και το Σαντιάγο.
Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δημιουργία της Enesel Capital, με αντικείμενο τη διαχείριση χρηματοοικονομικών επενδύσεων στη ναυτιλία, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Όμιλο σε θέματα αντιστάθμισης κινδύνου και ανάλυσης αγορών.
Πέρα όμως από τη ναυτιλιακή του δραστηριότητα, ο Φίλιππος Λαιμός έχει αναπτύξει έντονη περιβαλλοντική και φιλανθρωπική δράση, με επίκεντρο την προστασία των θαλασσών.
Ως Executive Advisor και βασικός υποστηρικτής του διεθνούς οργανισμού Common Seas, συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά.
Μαζί με τον αδελφό του συγκαταλέγονται στους βασικούς χρηματοδότες του οργανισμού, ενώ μέσω του Ιδρύματος Avra στηρίζουν σειρά μη κερδοσκοπικών και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, όπως το Sustainable Markets Initiative.
Στην προσωπική του ζωή, ο Φίλιππος Λαιμός είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Γουλανδρή, κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον συνιδρυτή και CEO της ElevenLabs – Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης (Live)
- MSC-Έκθεση Βιωσιμότητας 2025: Σταθερή πρόοδος στην ενεργειακή μετάβαση – Ενίσχυση της δέσμευσης προς τις τοπικές κοινωνίες
- ΔΟΕ: Αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη της ενέργειας από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Δένδιας: Κορυφαία στρατηγική επιλογή η ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.