• Portraits.gr

    Τι κοινό έχουν οι τεχνολογικές επιστήμες με την τέχνη;

    • portraits


    Όπως απαιτείται δημιουργικότητα για έναν μουσικό να συνθέσει μία μελωδία, έτσι και ένας μηχανικός, έχει ανάγκη από αυτή για λύσει ένα πρόβλημα. Εάν κάποιος πιστεύει ότι ο τύπος της δημιουργικότητας διαφέρει μεταξύ αυτών των δύο, τότε σίγουρα κάνει λάθος.

    Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, τα εργαλεία δημιουργικότητας που χρησιμοποιούνται στις τέχνες και στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια.

    Βασικά, βασίζονται στο να είναι ανοιχτό ένα άτομο σε νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί διαφορετική σκέψη και να διατηρεί μια αίσθηση ευελιξίας.

    «Μέχρι αυτήν την έρευνα, δεν γνωρίζαμε εάν η δημιουργικότητα στο STEM ήταν η ίδια με οποιαδήποτε άλλη ή αν υπήρχε κάτι μοναδικό στο STEM», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής David Cropley. «Όπως αποδεικνύεται, η δημιουργικότητα είναι γενικής φύσης – είναι ουσιαστικά μια πολύπλευρη ικανότητα που περιλαμβάνει παρόμοιες στάσεις, διάθεση, δεξιότητες και γνώσεις, όλες μεταβιβάσιμες από τη μία κατάσταση στην άλλη».

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ