• Portraits.gr

    Τέσσερα ρολόγια ιδανικά για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά


    Δεν είναι παράδοξο το ότι σήμερα, που τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πιο εύκολα και προσβάσιμα από ποτέ, τα ρολόγια ταξιδίου απολαμβάνουν μεγάλης ζήτησης. Κάποτε κάθε εταιρεία ήθελε να βάλει στη συλλογή της έναν χρονογράφο, όμως σήμερα βλέπουμε στην αγορά μία όλο και μεγαλύτερη ποικιλία από ρολόγια GMT, αλλά και από ρολόγια world-timer με την ώρα ανά τον κόσμο.

    Τα ρολόγια GMT είναι πολύ χρήσιμα για κάθε ταξιδιώτη, καθώς σας επιτρέπουν να αλλάζετε τις ζώνες ώρας με το πάτημα ενός κουμπιού ή με μια γρήγορη περιστροφή της στεφάνης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζουν την ώρα στην πατρίδα σας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τέσσερα εξαιρετικά ρολόγια ταξιδίου, καθώς και ορισμένα αξεσουάρ που κάνουν τα ταξίδια με ρολόγια πιο ευχάριστα.

    Grand Seiko SBGE227 – 5.600 δολάρια

    Αυτό το μοντέλο πωλήθηκε αρχικά αποκλειστικά στην ιαπωνική εγχώρια αγορά. Όπως γνωρίζουν οι καλοί συλλέκτες, η τεχνολογία Spring Drive της Grand Seiko είναι από τις πιο εξελιγμένες στην σύγχρονη ωρολογοποιία. Συνδυάζει το συναίσθημα, την τεχνολογία και την άνεση ενός μηχανικού ρολογιού με την ακρίβεια του χαλαζία. Στο Grand Seiko SBGE277, η τεχνολογία αυτή είναι εξοπλισμένη με τον μηχανισμό GMT, για τον οποία η Grand Seiko έχει γίνει γνωστή.

    Grand Seiko SBGM221 – 4.600 δολάρια

    Τα ρολόγια GMTs είναι κατά κάποιον τρόπο η ειδικότητα της Grand Seiko, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σας παρουσιάζουμε μία ακόμα τέτοια επιλογή. Ένα από τα πιο δημοφιλή ρολόγια από την πολυτελέστερη σειρά ιαπωνικής εταιρείας είναι αυτό το GMT με κρεμ καντράν. Αυτό το ρολόι είναι τόσο κλασικό όσο μπορεί να είναι ένα Grand Seiko, και έχει όλα τα ελκυστικά χαρακτηριστικά που αγαπούν οι συλλέκτες στην ιαπωνική μάρκα. Όπως για παράδειγμα τον εξαιρετικά ακριβή, άψογα τελειωμένο αυτόματο μηχανισμό και τους λαμπερούς δείκτες του. Η Grand Seiko δημιούργησε ένα από τα πιο συνεπή, υψηλής ποιότητας προϊόντα στη σύγχρονη ωρολογοποιία, δίνοντας μάλιστα ένα περιθώριο για τους νεότερους σε ηλικία φίλους των ρολογιών και αυτούς που αρχίζουν να συλλέγουν.

    NOMOS Glashütte Zürich Weltzeit – 6.100 δολάρια

    Το Zürich Weltzeit είναι ένα μοντέρνο κλασικό μοντέλο από τη γερμανική εταιρεία Glashütte που είναι γνωστή για τα βραβευμένα σχέδια της βασισμένα στο κίνημα Bauhaus. Κάθε μία από τις 24 κύριες ζώνες ώρας στον κόσμο εμφανίζεται σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο γύρω από το καντράν. Κατά την προσγείωση σε έναν νέο προορισμό, το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το κουμπί της κάσας, έτσι ώστε η επιθυμητή πόλη να ευθυγραμμιστεί με το βέλος στο επάνω μέρος του περιστρεφόμενου δίσκου. Μόλις το κάνει, το ρολόι θα εμφανίσει την ώρα που αντιστοιχεί στην πόλη. Η μικρή οθόνη στην ένδειξη 3 δείχνει την ώρα στην πατρίδα του χρήστη σε 24ωρη κλίμακα. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη στη χρήση και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους συλλέκτες ρολογιών που ταξιδεύουν.

    NOMOS Glashütte Tangomat GMT – 4.920 δολάρια

    Το GMT Tangomat της NOMOS είναι μία από τις πλέον value for money επιλογές στο είδος του. Με μόλις 4.920 δολάρια αποκτά κανείς ένα εύχρηστο ρολόι GMT που τρέχει στην ίδια καλίμπρα με το ελαφρώς ακριβότερο Zürich Weltzeit. Στην περίπτωση του Tangomat GMT, ωστόσο, το καντράν παραμένει κλειστό, με δύο μικρά παράθυρα. Το πρώτο δείχνει τον κώδικα της πόλης ή του αεροδρομίου της τοπικής πόλης, ενώ το δεύτερο, στις 3, είναι για την ώρα της ημέρας στην πατρίδα και εμφανίζεται σε 24ωρη κλίμακα. Το πάτημα του κουμπιού πάνω από την δεύτερη ώρα προχωράει την τοπική ώρα κατά μία ώρα τη φορά, αλλάζοντας παράλληλα τον τοπικό κώδικα πόλεων στο παράθυρο στην ενάτη ώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tο Rolex που έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοφόρο χωρίς να σταματήσει πουθενά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα Rolex σήμερα δεν διαφέρει σε τίποτα από μία BMW…



    ΣΧΟΛΙΑ